Σάββατο 14 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εγκρίσεις έργων του πακέτου Ντελόρ

Τα προγράμματα που έχουν ενταχθεί στο Β Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, τις Κοινοτικές Πρωτοβουλίες και το Ταμείο Συνοχής και έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δημοσιοποίησε χτες με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Οπως προκύπτει από την ανακοίνωση, έχουν εγκριθεί για χρηματοδότηση από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τα εξής προγράμματα:

  • Οδικά έργα (αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια, αεροδρόμια) συνολικού ύψους 923 δισ. δραχμών.
  • Στα πλαίσια των Κοινοτικών Πρωτοβουλιών εγκρίθηκαν το πρόγραμμα INTERREG II συνολικού ύψους 195 δισ. δραχμών, και το πρόγραμμα Pesca (αλιεία) συνολικού ύψους 15,8 δισ. δραχμών.
  • Τέλος, στα πλαίσια του Ταμείου Συνοχής εγκρίθηκαν νέα έργα συνολικού ύψους 136,8 δισ. δραχμών. Μεταξύ των έργων αυτών αναφέρονται η αποχέτευση και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, η μελέτη και διαχείριση υδρολογικής λεκάνης Ευήνου, οι απαλλοτριώσεις υδραγωγείου Ευήνου - Φράγμα - Σήραγγα - Προσπελάσεις, έργα για την ύδρευση της πρωτεύουσας, προστασία δασών και αναδασώσεις, ύδρευση - αποχέτευση Μυτιλήνης, επέκταση αεροσταθμού Αεροδρομίου Κέρκυρας, ηλεκτροκίνησης σιδηρογραμμικής γραμμής Πειραιά - Αθήνας - Θεσ/νίκης κλπ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ