Σάββατο 14 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αναμνηστικά μεταλλικά 50δραχμα

Ειδική σειρά μεταλλικών κερμάτων, αξίας 50 δραχμών, πρόκειται να τεθεί σύντομα σε κυκλοφορία. Η σειρά αυτή, είναι αναμνηστική και θα εκδοθεί στα πλαίσια του γιορτασμού από τη Βουλή των 150 χρόνων Συνταγματικού Βίου (1844 - 1994). Οπως προκύπτει από τη σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1, τεύχος Α, 10 - 10 - 95), τα νέα αναμνηστικά μεταλλικά πενηντάδραχμα θα εκδοθούν σε περιορισμένο αριθμό και συγκεκριμένα σε 15 εκατομμύρια τεμάχια, τα οποία θα κυκλοφορούν παράλληλα με τα παλιά μεταλλικά πενηντάδραχμα μέχρι την πλήρη απορρόφησή τους.

Στο κέντρο της πρόσθιας όψης, το 50% ήτοι (7,5 εκατομμύρια τεμάχια) των αναμνηστικών μεταλλικών πενηντάδραχμων θα έχει τη μορφή του Ιωάννη Μακρυγιάννη και το υπόλοιπο 50% (δηλαδή άλλα 7,5 εκατομμύρια) τεμάχια θα έχουν τη μορφή του Δημήτρη Καλλέργη. Η οπίσθια όψη, που θα είναι κοινή και για τα δύο κέρματα, θα απεικονίζει το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό κόστος της αναμνηστικής σειράς των 15 εκατομμυρίων μεταλλικών κερμάτων των 50 δραχμών, θα βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με το ποσό των 225 εκατ. δραχμών που σημαίνει ότι το κόστος για την κοπή κάθε μεταλλικού πενηντάδραχμου είναι 15 δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ