Σάββατο 14 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προβλήματα στο νέο τρόπο πληρωμών

Συνάντηση ΑΔΕΔΥ - υπουργού Οικονομικών

Τις θέσεις των εργαζομένων σχετικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τον τρόπο πληρωμής των δημοσίων υπαλλήλων, παρουσίασε χτες αντιπροσωπεία τηςΑΔΕΔΥ που συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλο.

Η ΑΔΕΔΥ συμφώνησε με την πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων μέσω τραπεζών με τον προϋπόθεση να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι ίδιοι από τη διαδικασία. Μέχρι τώρα η εμπειρία από την εφαρμογή αυτού του τρόπου πληρωμής σε ορισμένες υπηρεσίες, κυρίως σχολεία, έχει ως αποτέλεσμα την παρακράτηση των μισθών για κάποιες ημέρες από την τράπεζα και την έμμεση επιβάρυνση των εργαζομένων.

Ο υπουργός δεν ξεκαθάρισε το ζήτημα, είπε ότι υπάρχει η σκέψη να αναλάβει το Δημόσιο το κόστος, αλλά το όλο θέμα θα εξεταστεί και θα συζητηθεί ξανά με την ΑΔΕΔΥ σε νέα συνάντηση, όταν ολοκληρωθούν και οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες.

Εκφράστηκε επίσης η αντίθεση της ΑΔΕΔΥ με διάταξη του νομοσχεδίου - το οποίο θα συζητηθεί την Τετάρτη στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή - η οποία προβλέπει τη χορήγηση, σε υπαλλήλους με μακρόχρονη υπηρεσία που έχουν διατελέσει προϊστάμενοι και διευθυντές, ενός χρηματικού ποσού περίπου 30 χιλ. δραχμών που αντιστοιχεί σε ένα επιπλέον μισθολογικό κλιμάκιο, ως κίνητρο παραμονής των στελεχών στο δημόσιο!

Η ΑΔΕΔΥ υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη να επανεξεταστεί το θέμα των βασικών μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων και όχι να βελτιωθεί η κατάσταση ορισμένων υπαλλήλων που η διαδικασία τοποθέτησής τους σε κάποιες θέσεις μπορεί να αμφισβητηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ