Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο πρωταγωνιστής

Ο δικομματισμός (και οι παραφυάδες αυτού) επιδίδεται, νωχελής, ουρανοβάμων και άφροντις στα δικά του παιχνίδια, - σάμπως να ευημερούσε σύμπασα η ελληνική κοινωνία και σάμπως κανένα πρόβλημα να μην αντιμετώπιζε η χώρα.

Παιχνίδια ολέθρια, φυσικά, όσο και αν καταφεύγει (ο δικομματισμός) σε θεσμικά δεκανίκια ή σε τηβέννους σοβαροφάνειας ή σε ηχηρά συνθήματα ή σε προκατασκευασμένες αντεγκλήσεις ή σε γελοίες "διαφοροποιήσεις"...

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από τα έργα και τις ημέρες του δικομματισμού! Δίνει θεατρικές παραστάσεις στη Βουλή - απαράμιλλης υποκριτικής τέχνης, - ξηλώνει το κοινωνικό κράτος, εκποιεί τη δημόσια περιουσία, ροκανίζει πόρους που προορίζονται για την ανάπτυξη, "τζογάρει" άγρια με τα λεγόμενα "Μεγάλα Εργα", συμμαχεί αδιάντροπα με την ντόπια και ξένη πλουτοκρατία προς περαιτέρω αφαίμαξη του Λαού και, γενικά, πολιτεύεται "κατ' αντιποίηση" και της αρχής και της εξουσίας.

Συγχρόνως δε, με προπέτασμα καπνού την επιλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ασχημονεί πάνω σ' αυτά τα ίδια τα ιερά και τα όσια της χώρας, - που ο ίδιος ο δικομματισμός, με περισσή υποκρισία αποκαλεί "εθνικά θέματα".

Παίζει το αμερικανικό χαρτί στα Βαλκάνια, συντάσσεται με τους ΝΑΤΟικούς αντιβαλκανικούς σχεδιασμούς, πειθαρχεί χωρίς αντιρρήσεις και χωρίς, έστω, την εξασφάλιση ανταλλαγμάτων στο Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο, χαϊδεύει τη ρατσιστική και αντιδημοκρατική Τουρκία, ανατρέπει διπλωματικές (και εθνικές) στρατηγικές δεκαετιών, εγκαταλείπει την Κύπρο και αφοπλίζει διεθνώς την ταλαίπωρη χώρα μας.

Και όλα αυτά, βεβαίως, ερήμην του Λαού. Που τον θέλει άφωνο και άβουλο στη γωνία - απληροφόρητο ή παραπληροφορημένο...

Ο δικομματισμός, όμως, (και οι παραφυάδες αυτού) λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο.

Ο ελληνικός Λαός δεν πρόκειται να μείνει στη γωνία. Αναδεύεται. Σιγά σιγά μπαίνει στον αγώνα, σιγά σιγά συνειδητοποιεί την ανάγκη για σθεναρή αντίσταση, αλλά και για επιθετικές πρωτοβουλίες και σύντομα θα γίνει ο πρωταγωνιστής των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων.

Και θα γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων ο Λαός όχι μόνο στο "βασίλειο του δικομματισμού" - δηλαδή, γύρω από την πλατεία Συντάγματος - αλλά σε ολόκληρη την επικράτεια, - με ιδιαίτερη, μάλιστα, έμφαση στην αστική και στην αγροτική περιφέρεια.

Οι πρώτες ενδείξεις είναι παρήγορες και τα μηνύματα που φτάνουν από την εκτός των τειχών Ελλάδα είναι αισιόδοξα.

  • Στα ΤΕΙ ο αναβρασμός συνεχίζεται - παρά τις κουτοπόνηρες κυβερνητικές υποχωρήσεις.
  • Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση και πραγματοποιούν πορείες.
  • Οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιστέκονται στους διασυρμούς, με τους οποίους ο δικομματισμός προσπαθεί να καλύψει την υποβάθμιση του ΕΣΥ. Και οι στάσεις εργασίας που κάνουν, σύντομα θα μετεξελιχθούν σε απεργία διαρκείας.
  • Οι εκπαιδευτικοί διαβουλεύονται και αρχίζουν από μέρα σε μέρα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.
  • Οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και βιοτέχνες πραγματοποιούν πανελλαδικήσύσκεψη, προκειμένου να καθορίσουν τους αγώνες τους.
  • Το Αγρίνιο βρίσκεται στο πόδι, συμπαριστάμενο στους καπνοπαραγωγούς που αξιώνουν πληρωμή του μόχθου τους.
  • Ο Βόλος έχει ξεσηκωθεί εναντίον της αποβιομηχάνισης, - αξιώνοντας να γίνει σεβαστό το δικαίωμα στην εργασία.
  • Ηδη, η Βόρεια Εύβοια, η Πάτρα, το Αίγιο, η Κοζάνη, η Δράμα και η Καβάλα προετοιμάζονται για παρόμοιες εκδηλώσεις.
  • Ιδια μηνύματα έρχονται από τους ελαιοπαραγωγούς της Μεσσηνίας, της Λακωνίας και της Κρήτης, ενώ και οι κτηνοτρόφοι αναδεύονται για νέους αγώνες...

Το ξανατονίζουμε: Οι εξελίξεις θα κριθούν πολύ σύντομα στην περιφέρεια. Με τη σύμπραξη και συμπαράσταση των μεγάλων αστικών κέντρων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ