Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑ+ΔΚΙΚΗ - ΠΑΤΡΑ+ΔΚΙΚΗ
Να λειτουργήσει υπό δημόσιο ελεγχο!

Πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων στην "Π-Π" προς το Μέγαρο Μαξίμου, στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Απαιτούν την επαναλειτουργία της επιχείρησης, στα πλαίσια του ΟΑΕ

Με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου οι άνεργοι των κλειστών εργοστασίων της "Πειραϊκής - Πατραϊκής"Πάτρας και Χαλκίδας και οι εργαζόμενοι των κεντρικών γραφείων της "Π - Π" στηνΑθήνα, θα διαδηλώσουν σήμερα την απαίτησή τους να επαναλειτουργήσει η εταιρία υπό τον έλεγχο του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων.Οι άνεργοι θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Ανδρέα Παπανδρέου, απαιτώντας να σεβαστεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις του για την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου της Πάτρας.

Τα σωματεία με κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν χαρακτηριστικά: "Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία της "Πειραϊκής - Πατραϊκής", βλέποντας ότι οι πρωθυπουργικές και κυβερνητικές δεσμεύσεις δεν έχουν υλοποιηθεί και εξαντλώντας την υπομονή τους αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την αγωνιστική τους κινητοποίηση, με αίτημα την άμεση επαναλειτουργία της "Π - Π" και του εργοστασίου της Πάτρας σύμφωνα με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, με την ευθύνη του ΟΑΕ".

Εναυσμα για τη σημερινή κινητοποίηση αποτέλεσε επίσης η πρόσφατη συνάντηση του Συντονιστικού των σωματείων των απολυμένων με τον αναπληρωτή υπουργό Βιομηχανίας, Χρήστο Ροκόφυλλο, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα εργοστάσια που απέμειναν στον Ομιλο της "Π - Π" και μάλιστα υπό οποιοδήποτε ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η εξήγηση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός είναι ότι προβάλουν σοβαρές αντιδράσεις οι βιομήχανοι του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας, οι οποίοι δε θέλουν να χάσουν το μερίδιό τους από την αγορά!

Από την άλλη υπάρχει η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της ιδιωτικοποίησης του εργοστασίου της "Π - Π" Καρπενησίου στην εταιρία "Κλωστοϋφαντουργία Ευρυτανίας".Στην έρευνα εξετάζεται παράλληλα το αν είναι συμφέρουσα η προσφορά που έχει καταθέσει η ίδια εταιρία, μαζί με την πολυεθνική OLAYAN για την αγορά ολόκληρου του Ομίλου έναντι 6,65 δισ. δραχμές,όταν μόνο οι εγκαταστάσεις του αποθηκευτικού συγκροτήματος της Βαρυμπόμπης (συμπεριλαμβάνεται στην επιχειρούμενη πώληση), είχαν αποτιμηθεί 7 δισ.! Η εταιρία "Κλωστοϋφαντουργία Ευρυτανίας" ανήκει στους απογόνους των πρώην ιδιοκτητών της "Π - Π" Στράτο,Κατσάμπα και συμμετέχει ο εφοπλιστής Ν. Βερνίκος, του οποίου συνέταιρος φέρεται να είναι ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΕ Β. Σεβδαλής.Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ομίλου θα συνεχιστούν μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα του εισαγγελέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ