Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΝΟ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ
Θα στείλει νόθους αντιπροσώπους!

Με πλειοψηφικό σύστημα θα εκλεγούν οι αντιπρόσωποι για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ. Εντονη αντίδραση της ΠΕΜΕΝ

Αντιπροσώπους εκλεγμένους με πλειοψηφικό σύστημα αποφάσισε να στείλει στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία,παραβιάζοντας το Καταστατικό της Συνομοσπονδίας! Οι νόθοι αντιπρόσωποι θα εκλεγούν από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ, που όπως αποφάσισε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας θα συγκληθεί στις 21 Φλεβάρη. Το "πράσινο φως" στην Ομοσπονδία, ώστε να επιχειρήσει τη νόθευση του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, έδωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Κατσιφάρας.Εκτελώντας εντολές των εφοπλιστών επέτρεψε στα ναυτεργατικά σωματεία και την ΠΝΟ να μην εφαρμόσουν τις διατάξεις του νόμου 2224/94, για την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην εκλογή αντιπροσώπων.

Να αποκλειστούν οι νόθοι αντιπρόσωποι της ΠΝΟ από το Συνέδριο ζητά με ψήφισμά της προς τη ΓΣΕΕ η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από τους ναυτεργάτες που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη που διοργάνωσε χτες το πρωί η ΠΕΜΕΝ και αναφέρει ότι η ΓΣΕΕ δεν πρέπει να επικυρώσει τη συμμετοχή της ΠΝΟ στο Συνέδριο γιατί δεν εκπροσωπεί τους ναυτεργάτες. Σε διαφορετική περίπτωση η ΓΣΕΕ θα συμβάλει στη συνεχιζόμενη εξαίρεση των ναυτεργατικών σωματείων από τον 1264/82, στη νόθευση της θέλησης των εργαζομένων και στη διαιώνιση του προβλήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ναυτεργάτες και το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ