Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαχητική ... υποταγή

Ο κ. Μαγκάκης έκανε ό,τι ήταν δυνατόν να κάνει Ελληνας υπουργός, δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, "περιγράφοντας" τα όσα διαμείφθηκαν στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αμέτρητες ήταν οι φορές που ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στο "δυσμενέστατο" κλίμα που αντιμετώπισε η ελληνική αντιπροσωπεία.

Αραγε, ρωτήθηκε, μετά από όλα αυτά έχει η κυβέρνηση την αίσθηση πως οι εταίροι της βάλλουν κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας; Και εδώ η απάντηση ήταν καταλυτική: "Η σχέση γενικώς της ΕΕ με όλα τα κράτη - μέλη είναι πάντοτε μια διαπάλη ανάμεσα στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την εθνική κυριαρχία", είπε ο εκπρόσωπος.

Δεν μπορεί να μη θαυμάσει κανείς τη διατύπωση μιας δήλωσης που μεταφραζόμενη σημαίνει: Τα ταξικά μας συμφέροντα επιτάσσουν να υποτασσόμαστε ολοκληρωτικά στις πιέσεις των "φίλων", ακόμα και όταν αυτές οι πιέσεις ασκούνται χωρίς προσχήματα. Οσο για τη διατύπωση της ομολογημένης υποταγής, ε, αυτό αφίεται στους "μαχητές", βέβαια, της υποταγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ