Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Γιατί σκορπάτε τον εθνικό πλούτο;

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γερ. Αραβανή. Ζητά το σταμάτημα του ξεπουλήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και την επαναφορά του Ναυπηγείου Ελευσίνας στο Δημόσιο

Επίκαιρη ερώτηση κατατέθηκε χτες από τον βουλευτή του ΚΚΕ Γεράσιμο Αραβανή στη Βουλή, προκειμένου να συζητηθεί άμεσα η υπόθεση ιδιωτικοποίησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η επιστροφή του Ναυπηγείου Ελευσίνας στο δημόσιο έλεγχο και η καταβολή από τον ιδιοκτήτη - εφοπλιστή Περατικό, όλων όσων οφείλει στο δημόσιο από τη δίχρονη εκμετάλλευση του ναυπηγείου που παρέλαβε δωρεάν. Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα 6/2 βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν και ερώτηση στη Βουλή για το ίδιο θέμα.

Στην επίκαιρη ερώτηση ο Γερ. Αραβανής επισημαίνει για μια ακόμα φορά ότι η υποταγή της κυβέρνησης στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης "αγγίζει τα όρια του εθνικού εγκλήματος, αφού προχωρά στο ξεπούλημα σε ιδιώτες του μεγαλύτερου ναυπηγείου της Μεσογείου με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό θα έχει στην εθνική οικονομία και την εθνική άμυνα". Αναφέρει τα αποτελέσματα από την ιδιωτικοποίηση του Ναυπηγείου Ελευσίνας στον εφοπλιστή Περατικό και συμπληρώνει: "Οι επιχειρήσεις αυτές είναι εξαιρετικά σημαντικές για την εθνική οικονομία και την εθνική άμυνα, για να μένουν στα χέρια των ιδιωτών και πολύ περισσότερο μάλιστα με τις ευλογίες και την άφθονη χρηματοδότηση του κράτους".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Βιομηχανίας τι μέτρα πρόκειται να πάρουν ώστε: Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και να παραμείνουν 100% στο Δημόσιο ενταγμένα σε Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Ναυπηγικής και Αμυντικής Βιομηχανίας; Να επανέλθει το Ναυπηγείο Ελευσίνας στο Δημόσιο (αφού ο αγοραστής δεν τήρησε τους όρους του συμβολαίου πώλησης), να πληρώσει ο αγοραστής όσα οφείλει στο Δημόσιο από την εκμετάλλευση της κρατικής περιουσίας και να επαναπροσληφθούν όσοι από τους εργαζόμενους - που απολύθηκαν ή αποχώρησαν - το επιθυμούν.

Πληθαίνουν οι φωνές αντίστασης!

Στο μεταξύ ολοένα περισσότεροι δήμοι και συνδικαλιστικές οργανώσεις εκφράζουν τη συμπαράταξή τους στον αγώνα των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ενάντια στο σκανδαλώδες ξεπούλημα άνευ όρων που προετοιμάζει η κυβέρνηση Παπανδρέου για το τελευταίο υπό δημόσιο έλεγχο ναυπηγείο της χώρας, "προικοδοτώντας" την ίδια στιγμή τον εφοπλιστή και αγοραστή του ναυπηγείου Ελευσίνας,Περατικό, με την έγκριση της Κομισιόν. Οσον αφορά τα μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράταξης στους εργαζόμενους του ναυπηγείου, σχετικό ψήφισμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά. Χτες το βράδυ συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα (η απόφαση θα ανακοινωθεί σήμερα), ενώ σήμερα το βράδυ συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιοτου Δήμου Πετρούπολης.Την ιδιωτικοποίηση του ναυπηγείου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ.Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε η ΟργάνωσηΑγίας Τριάδας Κοκκινιάς του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ