Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να δοθεί συντονισμένη, αγωνιστική απάντηση

Σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων της Αθήνας, χτες. Αντικείμενο η ανάπτυξη αγώνων, ενάντια στην ακρίβεια, την ανεργία και την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα

Η ανάγκη για συντονισμένη και αποφασιστική απάντηση, στην επίθεση που δέχονται οι κατακτήσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων, εκφράστηκε από τους εκπροσώπους πολλών πρωτοβάθμιων σωματείων που συμμετείχαν στη χτεσινή σύσκεψη, που οργανώθηκε από επτά σωματεία εργαζομένων της Αθήνας (Λιθογράφων, Οικοδόμων, Μαγείρων, εργαζομένων στους κλάδους της Ενδυσης, Εργατών Ξύλου, Ηλεκτρολόγων).

Στη σύσκεψη αναφέρθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, όπως η μείωση εισοδήματος, η ακρίβεια, η ανεργία, το ασφαλιστικό, το φορολογικό. Επισημάνθηκαν οι ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία επιβάλλει μια αντεργατική πολιτική, στην οποία η κυβέρνηση δηλώνει πλήρη υποταγή, αλλά και οι ευθύνες των ανωτέρων συνδικαλιστικών οργάνων (ΓΣΕΕ, ΕΚΑ) που δεν αναλαμβάνουν το ρόλο τους για την οργάνωση της απαιτούμενης αγωνιστικής αντίδρασης των εργαζομένων.

Τόσο οι εισηγητές όσο και οι εκπρόσωποι των σωματείων που κλήθηκαν, συμφώνησαν πως πρέπει - σε σύντομο χρονικό διάστημα - να πραγματοποιηθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Τις επόμενες μέρες τα σωματεία θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Στόχος θα είναι η πολύμορφη αντίδραση στην πολιτική της λιτότητας και η αντικατάστασή της με μια πολιτική προστασίας του εισοδήματος, μείωση της ανεργίας, μέτρων για την απασχόληση, φιλολαϊκών φορολογικών αλλαγών, εξυγίανσης των ασφαλιστικών ταμείων. Σύντομα θα ακολουθήσει και άλλη σύσκεψη, για να συζητηθούν οι αποφάσεις των σωματείων και να οριστεί, με βάση αυτές, το αγωνιστικό πρόγραμμα για το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ