Πέμπτη 16 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ποια συναίνεση

"Μόνο το ΚΚΕ δε θέλει τη συναίνεση", - λένε και ξαναλένε σε όλους τους τόνους τα φερέφωνα του δικομματισμού (και οι γνωστές παραφυάδες τους)...

Και, φυσικά, ψεύδονται, όχι μόνο εις βάρος του ΚΚΕ, αλλά και εις βάρος κάθε πολίτη, που απορρίπτει οποιαδήποτε "συναίνεση" στρέφεται αμέσως ή εμμέσως εναντίον του.

Διότι, βεβαίως, ποτέ το ΚΚΕ δεν ήταν εναντίον κάθε συναίνεσης - ασαφώς και αορίστως - αλλά, απλούστατα και σήμερα και πάντα αρνείται να συναινέσει σε αντιλαϊκές πολιτικές και σε παιχνίδια εξουσίας, που αγνοούν τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και του τόπου.

Το ίδιο ισχύει, όχι μόνο για το ΚΚΕ, αλλά και για κάθε πολίτη, που δεν έχει παρωπίδες και αντιλαμβάνεται τις άθλιες μεθοδεύσεις του δικομματισμού εναντίον του.

Αλήθεια, ποιος συνετός άνθρωπος θα έλεγε όχι στη συναίνεση, αν αυτή δεν αποτελούσε τέχνασμα του δικομματισμού για να υπερκεραστεί ο (κυρίαρχος) λαός και για να μην αλλάξει και στο ελάχιστο η σημερινή ολέθρια πολιτική που εκπονείται στις Βρυξέλλες και που εκτελείται εδώ;...

Ποιος θα έλεγε όχι σ' έναν ευρύτερης αποδοχής (ικανό και έντιμο) Πρόεδρο Δημοκρατίας, - αν η συναίνεση στο πρόσωπό του γινόταν ταυτοχρόνως και:

  • Συναίνεση του πολιτικού κόσμου για περιφρούρηση του δημόσιου πλούτου;
  • Συναίνεση των κομμάτων για αντιμετώπιση της αποβιομηχάνισης, της ανεργίας και της υποαπασχόλησης;
  • Συναίνεση των ηγεσιών για εξυγίανση της δημόσιας ζωής και του πολιτικού συστήματος;
  • Συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων για στήριξη των αγροτών μας;
  • Συναίνεση όλου του πολιτικού κόσμου για ακαπέλωτα, ελεύθερα και δημοκρατικά συνδικάτα;
  • Συναίνεση για μια άλλη βαλκανική πολιτική, - σύμφωνη με τα συμφέροντα της χώρας και της ευρύτερης περιοχής;
  • Συναίνεση για μια άλλη ευρωπαϊκή πολιτική, που να μην καθιστά την Ελλάδα ανυπόληπτη επαρχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης;

Πάνω, όμως, στα μεγάλα αυτά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και του τόπου, όχι μόνο δε φαίνεται διατεθειμένος να συναινέσει ο δικομματισμός (και οι δορυφόροι του), αλλά και εφαρμόζει με εξοργιστική δουλοπρέπεια - πίσω από τις πλάτες του λαού, - όλα τα κελεύσματα του Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου.

Ετσι, ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο με διαδικασίες αφανείς και σκανδαλώδεις, κρατάει δυσμενή "ουδετερότητα" απέναντι στην αποβιομηχάνιση, αδιαφορεί για την ανεργία και την υποαπασχόληση (πιστός στις επιταγές της "Λευκής Βίβλου"), προσπαθεί να περισώσει το σημερινό ατελέσφορο πολιτικό σύστημα, αδιαφορώντας για την έκπτωση της δημόσιας ζωής, μεταφέρει πειθήνια στους αγρότες μας τα φιρμάνια των Βρυξελλών για νέες υποτιμήσεις των αγαθών τους, καλύπτει πολιτικά νόθα συνδικαλιστικά συνέδρια, ασκεί βαλκανική πολιτική σύμφωνα με τα αμερικανικά και νατοϊκά συμφέροντα και εκτελεί μια ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία μόνο κόλαφο αποτελεί για τη χώρα μας και για τα λεγόμενα "εθνικά συμφέροντά" μας...

Προχθές, ακόμη, το Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο απέρριψε με οργή και αγανάκτηση την επιστολή Παπανδρέου για τροποποίηση της συμφωνίας για την Τελωνειακή Ενωση Τουρκίας - Ευρώπης.

Προχθές ακόμη, το Ευρωκοινοβούλιο "έπαθε αμνησία" - κατά την προσφυή έκφραση του κομμουνιστή ευρωβουλευτή κ. Εφραιμίδη - και λησμόνησε ότι το τουρκικό καθεστώς παραβιάζει κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Προχθές ακόμη αξίωσε - η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - νέες περικοπές στα εισοδήματα των αγροτών μας.

Και ο δικομματισμός - αντί να ντρέπεται - προχωρεί σε νέες "συναινέσεις"!

Ε, λοιπόν, όσοι έχουν τσίπα, αρνούνται να τον ακολουθήσουν. Ας βαδίσει μόνος και υπόλογος!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ