Πέμπτη 16 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Εγκρίθηκε από το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η σχετική απόφαση που ρυθμίζει τη διαδικασία και τους όρους για τη διενέργεια χρηματιστηριακών πράξεων από Μέλη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών κατόπιν εντολών "Παραγωγών Χρηματιστηριακών Εργασιών", οι οποίοι ενεργούν για λογαριασμό και στο όνομα τρίτων επενδυτών. Το περιεχόμενο της απόφασης θα δοθεί μεθαύριο Παρασκευή. Η αναγκαιότητα της ρύθμισης της διαδικασίας στη διενέργεια χρηματιστηριακών πράξεων είναι για την προστασία των διαφόρων επενδυτών από τις διάφορες απάτες που κατά καιρούς έχουν διαπράξει εις βάρος τους εταιρίες επενδύσεων "μαϊμού".Ως γνωστό, οι εταιρίες αυτές, που δεν είναι πουθενά καταχωρημένες,αφού αποκομίσουν μεγάλα κεφάλαια από αφελείς ύστερα εξαφανίζονται. Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν και διάφορα άλλα θέματα της αρμοδιότητας της επιτροπής.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μια σειρά επιχειρηματικών κλάδων από την εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης καθώς και θέματα σύστασης και λειτουργίας των Επιτροπών Διοικητικής Επίλυσης διαφορών των ΔΟΥ, ήταν μερικά από τα αντικείμενα της συνεδρίασης του εμπορικού τμήματος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕΑ στη συνεδρίαση αναφέρθηκαν επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες με το ΙΚΑ και προτάθηκε η πραγματοποίηση ειδικής μελέτης για εξέταση των θεμάτων που σχετίζονται με το ΙΚΑ.

ΦΟΙΝΙΞ: Δωρεάν ασφαλιστικές καλύψεις στους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων καθιερώνει η Εμπορική Τράπεζα με σύμβαση που υπέγραψε με την ασφαλιστική εταιρία ΦΟΙΝΙΞ. Οι ασφαλιστικές καλύψεις που προσφέρονται δωρεάν είναι: πυρός και σεισμού, του ακινήτου που αγοράστηκε με στεγαστικό δάνειο, για το συνολικό ύψος της δανειοδότησης, καθώς και κάλυψη εξόφλησης του δανείου σε περίπτωση που συμβεί κάποιο σοβαρό απρόοπτο.

ΕΡΕΥΝΑ -ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Τεχνομάθεια, είναι ο τίτλος του πιλοτικού προγράμματος που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας και αποβλέπει στη διάδοση του τεχνολογικού πολιτισμού στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Τεχνολογίας, η τεχνομάθεια θα χρηματοδοτηθεί από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης για την έρευνα και την τεχνολογία και απευθύνεται στους μαθητές και τα μέλη του διδακτικού προσωπικού των Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων της χώρας και της Σιβιτανιδείου Σχολής. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ομάδες πολυμελείς ή ολιγομελείς αποτελούμενες από μαθητές Λυκείου με έναν καθηγητή ως συντονιστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ