Πέμπτη 16 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ακριβαίνουν τα καύσιμα

Νέα αύξηση που πλησιάζει τις δύο δραχμές το λίτρο εμφανίζεται από σήμερα στις χονδρικές τιμές των βενζινών, γεγονός που αναμένεται να συμπαρασύρει και τις αντίστοιχες τιμές καταναλωτή. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από χτεσινή ανακοίνωση της ΔΕΠ,από σήμερα οι χονδρικές τιμές πώλησης (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) των βενζινών αυξάνονται κατά 1,80 δραχμές το λίτρο, του ντίζελ κίνησης κατά 0,20 δραχμές το λίτρο, ενώ οι αντίστοιχες τιμές του ντίζελ θέρμανσης παραμένουν στα ίδια επίπεδα έναντι των τιμών της προηγούμενης βδομάδας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι παραπάνω αυξήσεις οφείλονται στην άνοδο των διεθνών τιμών της βενζίνης και του ντίζελ κίνησης κατά 8 και 0,4 δολάρια ανά μετρικό τόνο αντίστοιχα, και στην άνοδο της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι της δραχμής κατά 0,90 δραχμές ανά δολάριο.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε χθες ο Ομιλος Εταιριών ΕΚΟ,σε αλλαγή της εταιρικής της εικόνας προχωράει η ΕΚΟ, μετά από δέκα χρόνια παρουσίας στον πετρελαϊκό τομέα. Στην παραπάνω απόφαση κατέληξε η διοίκηση της ΕΚΟ, στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας εκσυγχρονισμού της εταιρίας. Για το σκοπό αυτό υπογράφηκε σχετική σύμβαση με την ιταλική INSO, η οποία θα ολοκληρώσει τη μελέτη της νέας εικόνας εντός του έτους με στόχο στα τέλη του 1995 να έχει αρχίσει η υλοποίηση του προγράμματος στο δίκτυο πρατηρίων της ΕΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ