Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ
Σήμερα η συναυλία του Μ. Θεοδωράκη

Στις 7 το βράδυ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Με τη μεγάλη συναυλία του Μ. Θεοδωράκη στην Αθήνα, κλείνει ο κύκλος των συναυλιών που πραγματοποίησε ο συνθέτης σε πολλές πόλεις της χώρας, για τη διάσωση των αρχείων του ΚΚΕ. Η συναυλία θα γίνει σήμερα,στις 7 μ.μ.,στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη,του Μανώλη Μητσιά,του Βασίλη Λέκκα,του Λάκη Καρνέζη,του Κώστα Παπαδόπουλου και άλλων γνωστών καλλιτεχνών. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η ηθοποιός Μπέττυ Βαλάση.

Προσκλήσεις για τη συναυλία διατίθενται στην ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη), στην ΚΟΠ (πλατεία Κοραή), στην έδρα της ΚΕ (Ηρακλείου 145, Περισσός), στα γραφεία των ΚΟΒ και στο βιβλιοπωλείο "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ". Σήμερα από τις 9 π.μ. προσκλήσεις θα διατίθενται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Αξεδιάλυτα δεμένα

Ο Δημήτρης Γόντικας,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος για το έργο της διάσωσης του αρχείου, μιλώντας για τη σημασία της αποψινής συναυλίας, η οποία γίνεται για να καλυφθεί τμήμα των εξόδων που απαιτεί η διάσωση, τόνισε:

"Η συναυλία του Μ. Θεοδωράκη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, εκτός από τη μεγάλη καλλιτεχνική και πολιτιστική της αξία, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό πολιτικό γεγονός. Γιατί, ακριβώς, δείχνει την ευαισθησία των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού που πονούν την ιστορική και λαϊκή μας κληρονομιά. Δείχνει, επίσης, το μέγεθος της απήχησης που έχει στην κοινωνία η ιστορική ανάγκη να διασωθεί το αρχείο του ΚΚΕ, που αποτελεί πολύτιμη βάση για την καταγραφή της ιστορίας του ΚΚΕ, του εργατικού κινήματος, την ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Ερχεται να συμπληρώσει την εθελοντική βοήθεια των εκατοντάδων προοδευτικών ανθρώπων της χώρας που με συγκινητικό τρόπο έσπευσαν από καρδιάς να συνεισφέρουν στη διάσωσή του. Ο Μ. Θεοδωράκης και όλοι οι καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, δίνουν κι αυτοί, από το δικό τους πόστο, την πολύτιμη συνεισφορά τους στον αγώνα της διάσωσης.

Αλλωστε, η "Ρωμιοσύνη", ο "Επιτάφιος" και όλη η ποίηση του Γ. Ρίτσου, όπως και η μουσική του Μ. Θεοδωράκη, είναι αξεδιάλυτα δεμένα με τους αγώνες του λαού και με τη διάσωση της πολιτικής και πολιτιστικής του κληρονομιάς, που συνδέεται και με τη σωτηρία του αρχείου.

Με αυτή την έννοια, η αποψινή συναυλία είναι ένα κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός στο οποίο ο κάθε δημοκράτης, ο κάθε πατριώτης, ο κάθε προοδευτικός έχει τη δική του θέση και θα πρέπει να βρεθεί κοντά μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ