Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τζαζ, ροκ, κλασικό

Οσοι δεν μπόρεσαν ν' απολαύσουν τη συναυλία της 29ης του Γενάρη στο θέατρο "Ολύμπια" της Λυρικής Σκηνής, θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία απόψε, μιας και η συναυλία θα επαναληφθεί. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισαγωγές και άριες από δημοφιλείς όπερες. Σολίστ η σοπράνο Τζένη Δριβάλα και ο Αγγλος μπασοβαρύτονος Στάφορντ Ντιν.

Κλασικές διαδρομές και στο "Σπίτι της Κύπρου", όπου σήμερα στις 8.30 το φωνητικό σύνολο "Εμμέλεια" θα ερμηνεύσει έργα προκλασικής και σύγχρονης μουσικής των Ντόουλαντ, Μοντεβέρντι, Στραβίνσκι κ. ά.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατσινίου (Εμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη), εξάλλου, στις 8μμ διοργανώνεται μουσική βραδιά με έργα για βιολί και κιθάρα. Ερμηνεύουν οι Δημήτρης Ξενάκης και Νόνα Γιαλαμά.

Τζαζ και κλασικό ροκ στο "Μπαράκι του Βασίλη" (Ζ. Πηγής 98) απόψε από τους Δημ. Ζαφειρέλη, Γ. Τσαγκρινό και Γ. Γαβαλά, ενώ στις "Λαμπυρίδες" (Δεληγιάννη 4) το λόγο έχει ο Νάσος Ματράγκας με την τριμελή ορχήστρα του. Οι Πάνος και Χάρης Κατσιμίχας,πάντως, συνεχίζουν τις συναυλίες τους στη Θεσσαλονίκη (Αποθήκη του Μύλου) με τη συντροφιά της Κρίστης Στασινοπούλου.

Στο κλαμπ του "Μύλου", εξάλλου, σήμερα και αύριο ο Μανώλης Φάμελλος και οι "Ποδηλάτες" παρουσιάζουν αποσπάσματα από τους δύο δίσκους τους.

"Μια ιστορία από τον κόσμο της τζαζ" είναι ο τίτλος των μουσικών παραστάσεων, που θα δώσει η Τζαζ Ορχήστρα του Κέντρου Μουσικών Σπουδών "Φ. Νάκας", στο Μέγαρο Μουσικής, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ