Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η ανθισμένη νιότη

Το πρώτο μέρος της "Τριλογίας του Μαξίμ", της σοβιετικής ταινίας, που σκηνοθέτησαν το 1935 οι Γκριγκόρι Κόζιντσεφ και Λεονίντ Τράουμπεργκ, είναι η ενδιαφέρουσα σημερινή ταινία. Συμπαθητική είναι και η αμερικανική ταινία του Χέρμπερτ Ρος "Ανθισμένες Μανόλιες", η οποία γυναικοκρατείται.

Η σοβιετική ταινία, που το πρώτο της μέρος έχει τίτλο "Η νιότη του Μαξίμ",αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά δείγματα του κινηματογραφικού "σοσιαλιστικού ρεαλισμού" και μια από τις σημαντικότερες ρωσικές ταινίες της δεκαετίας του '30. Κεντρικός ήρωας είναι ένας εργάτης, ο Μαξίμ. Στο πρώτο μέρος,η ιστορία διαδραματίζεται το 1910. Ο Μαξίμ, ερωτευμένος με τη Νατάσα, γίνεται μπολσεβίκος και ηγείται του αγώνα, ενάντια στην εκμετάλλευση. Θα συλληφθεί από την τσαρική Αστυνομία και στην πορεία θα γίνει ένας από τους ήρωες της μπολσεβίκικης επανάστασης. Πρωταγωνιστούν οι Μπόρις Τσιρκόφ, Στεπάν Καγιούκοφ και Βαλεντίνα Κιμπαρνίνα (ΕΤ-3 00.15).

Εξι γυναίκες είναι τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στην αμερικανική ταινία του Χέρμπερτ Ρος "Ανθισμένες Μανόλιες".Η φιλία και τα προβλήματα έξι γυναικών, που δημιουργούν μια ιδιαίτερη σχέση, ξεπερνώντας και γεφυρώνοντας το χάσμα της διαφοράς της ηλικίας τους. Και οι έξι θα νιώσουν η μία κοντά στην άλλη, μέσα από τους κύκλους της ίδιας τους της ζωής. Παίζουν οι Τζούλια Ρόμπερτς, Σάλι Φιλντ, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Ολυμπία Δουκάκη, Ντόλι Πάρτον και Ντάριλ Χάνα ("Mega" 21.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ