Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Εξηγήσεις" για τους υπνωτιστές

"Εξηγήσεις", για τη "δράση" των υπνωτιστών, σε εκπομπές των καναλιών, αποφάσισε να ζητήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που εξακολουθεί φυσικά να παραμένει χωρίς έστω τη στοιχειώδη υποδομή, για την παρακολούθηση των εκπομπών. Μετά τις αντιδράσεις των τηλεθεατών και την παρέμβαση του υπουργού Τύπου Ευάγγελου Βενιζέλου, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στη χτεσινή του συνεδρίαση, ασχολήθηκε με τις παραβιάσεις του άρθρου 7 του κανονισμού δεοντολογίας της 20ής Ιούνη 1991. Αποφάσισε να καλέσει στη συνεδρίαση της επόμενης Τρίτης τους διευθυντές του ΑΝΤΕΝΝΑ και του ΣΤΑΡ, για να δώσουν "εξηγήσεις", ο μεν ΑΝΤΕΝΝΑ για τις "ασκήσεις" ύπνωσης στην εκπομπή "Φαντάστικο", το δε ΣΤΑΡ, για την εκπομπή "Χωρίς αναισθητικό", στην οποία ο Γιώργος Τράγκας φιλοξενούσε υπνωτιστές και μάγους με ηλεκτρικά πριόνια.

Θέμα, επίσης τέθηκε και για τις "ροζ" εκπομπές, που προβάλλονται από το NEW CHANELL. To Συμβούλιο, αποφάσισε να ζητήσει από το εν λόγω κανάλι τις τρεις τελευταίες εκπομπές, της "ροζ"... πικάντικης σειράς "Πικάντικες ιστορίες". Ανοιχτό όμως παραμένει και το θέμα της εκπομπής του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου "Κίτρινος Τύπος", που μεταδίδεται από το ΣΤΑΡ. Πρόβλημα παραβίασης των κωδίκων, έχει προκαλέσει η εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, στην οποία δήθεν εφοριακοί, έμπαιναν με την κάμερα, σε σπίτια ανύποπτων για τη "φάρσα", πολιτών. Στο ΕΣΡ, ενώ είχε ζητήσει από το ΣΤΑΡ, "αντίγραφο" της συγκεκριμένης εκπομπής, παρέλαβε όχι αυτή, αλλά τη.... μεθεπόμενη.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο ΕΣΡ, Μάκης Κοψίδης,όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, πιστεύει ότι το Εθνικό Συμβούλιο θα πρέπει να επιμείνει και ν' αντιμετωπίσει τη "σαπίλα που εκπέμπεται, από όλα τα ιδιωτικά κανάλια".Σε σχέση με τις συχνότητες, θεωρεί ότι το ΕΣΡ θα πρέπει να δει το θέμα άμεσα, όμως έχει την άποψη ότι τις συχνότητες τις "διαπραγματεύεται" η κυβέρνηση. Ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα μεγάλα κανάλια "Mega", "Antenna", "Star" και "Sky", που "κατέχουν" περισσότερες συχνότητες από αυτές που χρειάζονται για να εκπέμπουν. Τις συχνότητες, είπε ο Μάκης Κοψίδης, οφείλει να τις κατανείμει το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Η κυβέρνηση όμως, όπως φαίνεται, αρνείται να προχωρήσει στην κατανομή τους. Αυτό, εκτίμησε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, δεν είναι άσχετο με τα όσα λέγονται, για "θυγατρικά" κανάλια, των μεγαλοϊδιοκτητών των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, τέλος, σε προηγούμενη συνεδρίασή του, αποφάσισε να συζητήσει τις ενστάσεις δεκαοκτώ επαρχιακών τηλεοπτικών σταθμών, που έχουν κάνει αίτηση για άδεια τοπικής εμβέλειας. Τους καλεί να παρουσιαστούν στη συνεδρίαση της Τετάρτης 8 Φλεβάρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικομματικά «παράθυρα»(2006-01-11 00:00:00.0)
"Λευκή" για την κυβερνητική πολιτική(1997-02-08 00:00:00.0)
Είκοσι εκατ. για "ροζ" παραβιάσεις(1996-11-20 00:00:00.0)
Εξηγήσεις και αποφάσεις στο ΕΣΡ(1996-11-13 00:00:00.0)
"Ροζ" παραβιάσεις και πρόστιμα(1996-05-29 00:00:00.0)
Οι "συχνότητες" του ΕΣΡ(1995-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ