Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε συνέδριο η Ομοσπονδία Οικοδόμων

Μπροστά σε νέα οξύτατα προβλήματα ο κλάδος, που πρώτος απ' όλους δίδαξε ότι "τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται"

Αρχίζει την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή με την εκλογή νέας διοίκησης και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, το 16ο πανελλαδικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το σύνθημα ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΩΝΤΑΙ,δεσπόζει στην προκήρυξη που απευθύνει στον κλάδο η απερχόμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας, με αφορμή το συνέδριο. Και ο κλάδος με τις τόσες κατακτήσεις έχει τώρα να αναμετρηθεί με οξύτατα νέα προβλήματα που παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας, απειλώντας ό,τι οικοδομήθηκε μέχρι τώρα με τόσους αγώνες. Είναι η ανεργία που - όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία - αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ η κυβέρνηση παρακολουθεί αδιάφορα το δράμα των χιλιάδων ανέργων. Είναι οι "μαύρη εργασία",αυτή η σύγχρονη δουλεία των εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών εργαζομένων, που - με την ανοχή της κυβέρνησης - απειλεί να συμπαρασύρει στο Μεσαίωνα συνολικά τις εργασιακές σχέσεις και τους όρους αμοιβής όλων των εργαζομένων. Είναι η απόφαση των ευρωεργολάβων και της ΚΟΜΙΣΙΟΝ να χρησιμοποιηθούν Ασιάτες εργαζόμενοι στην κατασκευή των μεγάλων έργων,πράγμα που αν εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε νέα έξαρση της ανεργίας και σε Ταϊβανοποίηση των συνθηκών εργασίας και ασφάλισης. Σε εκκρεμότητα παραμένουν, εξάλλου, σοβαρά ασφαλιστικά προβλήματα του κλάδου, καθώς και η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την πρόληψη των ατυχημάτων, που οδηγούν στην αναπηρία ή και στο θάνατο πολλούς οικοδόμους...

Αυτά και μια σειρά ακόμα προβλήματα θα σταθούν στο επίκεντρο των εργασιών του 16ου συνεδρίου, καθώς και η παραπέρα οργάνωση της πάλης του κλάδου για την επιβολή λύσεων και νέων κατακτήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ