Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
"Αρμέγει" κι από το κλείσιμο ο Αργυρός!

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι 150 απολυμένοι εργάτες. "Αδυνατεί" να παρέμβει ο υπουργός Εργασίας, αλλά μπορεί να εξυβρίζει συνδικαλιστές! Δεν εμφανίστηκε καν στην τριμερή συνάντηση ο ευρωβουλευτής βιομήχανος και πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ!

Γνώριζε εδώ και ένα μήνα ο υπουργός Εργασίας, Γ. Σκουλαρίκης,ότι θα έκλειναν τα "Κλωστήρια Αττικής" και ότι 150 εργαζόμενοι θα βρίσκονταν στο δρόμο και δεν έκανε τίποτα! Αυτό παραδέχτηκε χτες το πρωί στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Κλάδων Ενδυσης, του ΕΚΑ και του επιχειρησιακού σωματείου. Την ίδια στιγμή οι απολυμένοι εργάτες είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο υπουργείο, απαιτώντας την επαναλειτουργία της επιχείρησης.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των συνδικαλιστών, ο υπουργός αρνήθηκε έστω και τώρα να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, δηλώνοντας "αδυναμία". Στην προσπάθειά του να αποποιηθεί κάθε ευθύνη, έχασε την ψυχραιμία του και έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει τον πρόεδρο της ΟΕΚΙΔΕ, Θ. Ευθυμίου,"νονό της εργατικής τάξης"! Ο δε ιδιοκτήτης της εταιρίας, Στ. Αργυρός,πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ και ευρωβουλευτής, δεν εμφανίστηκε καν στην καθορισμένη για χτες τριμερή συνάντηση!

Να σημειώσουμε ότι ο εργοδότης, σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, έχει ήδη δημιουργήσει, μέσα στο εργοστάσιο που έκλεισε, πρατήριο των "Κλωστηρίων Φιλιατών" (δικό του και αυτό το εργοστάσιο), με περίπου 20 άτομα προσωπικό, ενώ χτες προέβη σε έξι ακόμα προσλήψεις.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη στάση του υπουργού ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, Δ. Κατσιμάρδος και δήλωσε ότι "οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι ν' αγωνιστούν με όλα τα μέσα για να ξανανοίξει το εργοστάσιο. Σήμερα στις 5 το απόγευμα θα κάνουμε γενική συνέλευση μπροστά στην πύλη της επιχείρησης, για να καθορίσουμε τις συγκεκριμένες ενέργειές μας".

Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό, ο Θ. Ευθυμίου δήλωσε στην εφημερίδα μας: "Είναι προκλητική η στάση του Αργυρού. Αφού ξετίναξε την επιχείρηση, δημιουργώντας δυο νέες κερδοφόρες (Φιλιατά και Πρέβεζα), τελικά την έκλεισε, σε μια περίοδο που η κλωστοϋφαντουργία βρίσκεται σε ανάκαμψη. Η δήλωσή του είναι ξεκάθαρη: "Δεν κλείνω την εταιρία, γιατί δε βγάζει, αλλά γιατί δε βγάζει όσα θέλω".Επίσης υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα, αφού ως γνωστόν αν κλείσει μια επιχείρηση στην Αττική, ο εργοδότης παίρνει επιδότηση και παράλληλα επιδοτείται και για τη μεταφορά της σε παραμεθόρια περιοχή. Υπάρχουν φήμες ότι ήδη έχει πάρει επιδότηση 480 εκατ. δρχ. για την αναπαλαίωση του κτιρίου. Θεωρούμε ότι η στάση του υπουργού απέναντι στους συνδικαλιστές ήταν απαράδεκτη. Αν και πριν ένα μήνα είχε συνάντηση με τον εργοδότη και γνώριζε τα πάντα, δεν πήρε καμιά θέση ούτε για το κλείσιμο του εργοστασίου, αλλά και ούτε δεσμεύτηκε να πάρει κάποια μέτρα για την κατάσταση στον κλάδο".

"Η απραξία των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων και η έλλειψη συγκεκριμένων μέτρων έχει οδηγήσει τη Ν. Ιωνία, με τα συνεχή κλεισίματα των επιχειρήσεων και τις απολύσεις, σε αδιέξοδο", τόνισε ο δήμαρχος της πόλης, Π. Μπουρδούκος,ο οποίος δήλωσε ότι θα συμπαρασταθεί στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι.

Ντίνα ΝΤΑΒΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μπει τέρμα στα αδιέξοδα των εργατών της ΕΝΚΛΩ(2009-10-21 00:00:00.0)
Μονόδρομος η ένταση των ταξικών αγώνων(2005-09-17 00:00:00.0)
Εργατοπατέρας με περγαμηνές προφέσορα...(2004-12-14 00:00:00.0)
Στο δρόμο και πάλι οι εργαζόμενοι(2003-11-07 00:00:00.0)
Αρχισε και το ξήλωμα των μηχανών(1996-10-11 00:00:00.0)
Τι κρύβεται πίσω από το κλείσιμό τους;(1995-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ