Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης

Πρωτοβουλία οχτώ συνδικάτων της Αθήνας

Σε σύσκεψη, στην οποία θα συζητηθούν όλα τα "ανοιχτά μέτωπα" του συνδικαλιστικού κινήματος καθώς η δράση του, καλούν 8 συνδικάτα για την Τετάρτη 8 Φλεβάρη, σωματεία συνδικαλιστές και επιτροπές εργαζομένων. Πρόκειται για πρωτοβουλία των συνδικάτων Μετάλλου Αθήνας, Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Οικοδόμων, Κατεργασίας Ξύλου, καθώς και της Ενωσης Ηλεκτρολόγων Αττικής, του Σωματείου Μαγείρων, του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, και την Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Η σύσκεψη θα γίνει στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1).

Στο κάλεσμα των 8 συνδικάτων, επισημαίνεται χαρακτηριστικά: "Είναι φανερό ότι η συνεχιζόμενη όξυνση των προβλημάτων απαιτεί συνολική αντίσταση και πάλη. Οι επιμέρους αγώνες είναι σημαντικοί και μπορούν να συμβάλουν στη λύση προβλημάτων, αλλά δύσκολα αντιμετωπίζεται η κατάσταση με επιμέρους μόνο αγώνες και αντιστάσεις".

Στη σύσκεψη, θα συζητηθούν όλα τα θέματα που σήμερα απασχολούν τους εργαζομένους, όπως η εισοδηματική πολιτική, η ακρίβεια, η ανεργία τα ασφαλιστικά, οι ιδιωτικοποιήσεις το φορολογικό, οι εργασιακές σχέσεις κλ π. στα πλαίσια ενός προβληματισμού για την ανάπτυξη αγώνων για τα θέματα αυτά. Τα συνδικάτα καλούνται στη σύσκεψη να μεταφέρουν τις δικές τους προτάσεις και τον προβληματισμό για το πώς το συνδικαλιστικό κίνημα της Αθήνας, θα "σηκώσει το ανάστημά του στην ολομέτωπη επίθεση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ