Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Απεργία σήμερα για σύμβαση

Και νέα γενική συνέλευση για την κλιμάκωση του αγώνα μέχρι τη νίκη

Με νέα 24ωρη απεργία απαντούν σήμερα οι χιλιάδες μεταλλεργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος - Πειραιά,στην άρνηση των εργοδοτών, να αποδεχτούν τα αιτήματα του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας με την αναπροσαρμογή των αποδοχών των μεταλλεργατών κατά 13%. Επίσης οι εργοδότες αρνούνται την επικύρωση της συλλογικής σύμβασης του 1994 και των προηγούμενων συμβάσεων τις οποίες και έχουν καταγγείλει!

Στη διάρκεια της απεργίας οι μεταλλεργάτες θα κάνουν νέα γενική συνέλευση στις 11.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά,προκειμένου να καθορίσουν την παραπέρα αγωνιστική πορεία τους για την υπογραφή της σύμβασης.

Οι συναντήσεις με τους εργοδότες θα συνεχιστούν με στόχο όπως, τονίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του συνδικάτου εργατών μετάλλου: "την κατοχύρωση των κατακτημένων δικαιωμάτων, τη διεκδίκηση θεσμικών ρυθμίσεων για την προστασία του επαγγέλματος και την αντιμετώπιση της ανεργίας, την προστασία του ημερομισθίου από τον πληθωρισμό". Και το συνδικάτο καταλήγει: "Με την ενωμένη αγωνιστική προσπάθεια θα φέρουμε αποτελέσματα. Από αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να λείψει κανείς".

Οι μεταλλεργάτες εκτός από την αναπροσαρμογή των αποδοχών τους και την επικύρωση των προηγούμενων συμβάσεων, διεκδικούν επίσης την έκδοση και χρήση επαγγελματικής ταυτότητας των εργαζομένων, τη διακίνηση του 30% των ανέργων από τους καταλόγους των ανέργων που διατηρεί το Συνδικάτο. Απαιτούν ακόμα τη δημιουργία ειδικού ταμείου για την επιδότηση των ανέργων με τριμερή χρηματοδότηση, τη συγκρότηση κοινής Διοικούσας Επιτροπής για τη λειτουργία της σχολής επανακατάρτισης και τη σύσταση Ενιαίου Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης της Ζώνης που θα ασχοληθεί με την οργάνωση, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη αυτού του τεράστιου εργασιακού χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ