Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο μαζικό κίνημα η διέξοδος

Περιοδεία του Γ. Μαυρίκου στα Τρίκαλα

Περιοδεία στα Τρίκαλα πραγματοποίησε ο Γιώργος Μαυρίκος,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γγ της ΓΣΕΕ, ο οποίος συναντήθηκε με τη διοίκηση του τοπικού Εργατικού Κέντρου, μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων και έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του νομού και που αφορούν κύρια στην ανεργία και στην υποαπασχόληση, στις πενιχρές συντάξεις, στη λειτουργία του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ κλπ.

Μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων στην αίθουσα της ομοσπονδίας των ΕΒΕ ο Γ. Μαυρίκος τόνισε ότι η συσπείρωση της λαϊκής βάσης και η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, είναι από τις βασικές προϋποθέσεις επιτυχίας του αγώνα, για να δοθούν λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα οποία οφείλονται στη συντηρητική πολιτική που ασκούν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού. Απαιτείται - υπογράμμισε - να αναπτυχθεί ένα μαζικό κίνημα, στο οποίο να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις και κομματικές προτιμήσεις. Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησαν ερωτήσεις και διάλογος με τους παραβρισκόμενους.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Γ. Μαυρίκος αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Αναφερόμενος ιδιαίτερα στην προεδρολογία των ημερών, τόνισε ότι όποιος και να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων στη Βουλή, θα παίξει το ρόλο της "ομπρέλας" που θα καλύπτει την ίδια πολιτική. Σήμερα - υπογράμμισε - παίζεται ένα σικέ παιχνίδι από του "συμπαίκτες" (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) και τους "αναπληρωματικούς" (Πολιτική Ανοιξη - "ΣΥΝ"), με μιλημένο διαιτητή και σ' ένα γήπεδο από το οποίο έχουν αποβληθεί τα πραγματικά προβλήματα των εργαζόμενων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ