Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
Βιβλία αντί για ... "Σόδομα"

Σε πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά βιβλίων, μεταφέρεται το κονδύλι επιδότησης νυχτερινών κέντρων. Ξεκινά στις 6 Φλεβάρη απογραφή των δικαιούχων της Εργατικής Εστίας

Αποδοκιμάζει την τακτική του πρώην υπουργού Εργασίας Ε. Γιαννόπουλου,σχετικά με τη διάθεση κονδυλίων της Εργατικής Εστίας σε νυχτερινά κέντρα, η νέα ηγεσία του υπουργείου και - σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χτες ο Γ. Σκουλαρίκης - τα κονδύλια (540 δισ.) που διατίθονταν για την ενίσχυση νυχτερινών κέντρων, δίνονται πλέον ως ενίσχυση για την αγορά βιβλίων.

Ετσι, στο πρόγραμμα της Εργατικής Εστίας, προβλέπεται η παροχή ενός εφάπαξ ποσού 2.600 δραχμών στους δικαιούχους εργαζόμενους για την αγορά βιβλίων, ενώ το ίδιο ποσό θα διατίθεται και για τα προστατευόμενα μέλη.Παράλληλα, ο Οργανισμός προχωρά στη σύναψη σύμβασης (πιθανότατα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών - Βιβλιοπωλών) ώστε να υπάρχει έκπτωση 10%,στους δικαιούχους του Οργανισμού όταν αγοράζουν βιβλία.

Αναφερόμενός ο Γ. Σκουλαρίκης στην τακτική του προκατόχου του, σημείωσε ότι η επιδότηση νυχτερινών κέντρων "δεν κολάκευε το υπουργείο Εργασίας", ενώ "κατέληγε στην επιδότηση κέντρων χωρίς ποιότητα".

Απογραφές

Σε απογραφή των δικαιούχων της, μέχρι και τις 28 Μάρτη, προχωρά η Εργατική Εστία,προκειμένου σταδιακά να συμπεριλάβει όλους στο σύστημα μηχανοργάνωσης του Οργανισμού, που εγκαινιάζει φέτος τη λειτουργία του. Ετσι από τις 6 Φλεβάρη, οι δικαιούχοι καλούνται να προσέλθουν στα κατά τόπους κέντρα διανομής της Ε. Εστίας, προκειμένου να καταγράφουν και να παραλάβουν την "Κάρτα Παροχών",που θα πιστοποιεί τη δυνατότητά τους να συμμετέχουν στα εκδρομικά προγράμματα, και στις επιδοτήσεις θεατρικών εισιτηρίων του Οργανισμού.

Κατ' αρχήν, καλούνται στην απογραφή όσοι δικαιούχοι δε συμμετείχαν στα προγράμματα της Εργατικής Εστίας τα 2 προηγούμενα χρόνια, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν φέτος. Η προσέλευση αυτών των δικαιούχων θα γίνει με αλφαβητική σειρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ