Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑLBA
Απλήρωτες οι απολυμένες εργάτριες

Εξοργιστική απάθεια από το υπουργείο Εργασίας

Κι άλλη προθεσμία ζήτησε χτες, κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ιματισμούALBA,στο Μπραχάμι, ώστε να καταβάλλει τις αποζημιώσεις και τις άλλες απολαβές που οφείλει στις εργαζόμενες που απέλυσε. Σύσσωμες οι εργάτριες, που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, αφού εδώ και δυο μήνες είναι απλήρωτες, βρέθηκαν χτες για τέταρτη φορά μπροστά στο υπουργείο και απαίτησαν τα δικαιώματά τους.

Να σημειώσουμε ότι ο εργοδότης, Χ. Παρδάλης έκλεισε το εργοστάσιο, απέλυσε όλους τους εργαζόμενους χωρίς αποζημίωση καινοίκιασε την επιχείρηση σε μια νέα εταιρία την "ΜΠΡΟΥΚΛΕΝ", που όμως ανήκει στο γιο του. Κατά τη διάρκεια της χτεσινής τριμερούς ο εργοδότης στην αρχή δήλωσε ότι θα καταβάλει μόνο τις αποζημιώσεις, ενώ για τις άλλες οφειλές (άδειες, επιδόματα, αναδρομικά και υπερημερίες), που είναι και το μεγαλύτερο ποσό, παρέπεμψε στο μέλλον... Μετά τη δυναμική παρέμβαση των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας του κλάδου, του ΕΚΑ και του Συνδικάτου, αλλά και των ίδιων των εργατριών, αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να δεσμευτεί ότι μέσα σε λίγες μέρες θα καταβάλει το συνολικό ποσό των οφειλών.

Η Χ. Τσεντούρου,πρόεδρος του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης, δήλωσε στην εφημερίδα μας: "Είναι αισχρό, το υπουργείο ν' αντιμετωπίζει με τέτοια απάθεια τις απολύσεις στον κλάδο μας. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης να μπει ένας φραγμός. Οι εργαζόμενες είναι σίγουρες ότι μόνο με τον αγώνα τους θα κερδίσουν τα δικαιώματά τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ