Σάββατο 11 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΣΝΙΑ
Ξαναρχίζουν οι συγκρούσεις;

Σερβικά άρματα μάχης και μονάδες πυροβολικού έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους κατά μήκος των δυτικών συνόρων του Μπίχατς

ΣΕΡΑΓΕΒΟ.-

Αναζωπυρώθηκαν για τα καλά οι συγκρούσεις στο μουσουλμανικό θύλακα του Μπίχατς, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί και "ασφαλής περιοχή" από τις Δυνάμεις Ασφαλείας τους ΟΗΕ.

Το μουσουλμανοκρατούμενο ραδιόφωνο του Σεράγεβο μετέδωσε, χτες, ότι σερβικά άρματα μάχης και μονάδες πυροβολικού έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους κατά μήκος των δυτικών συνόρων του Μπίχατς. Σύμφωνα, πάντα, με τον ραδιοσταθμό οι απώλειες είναι μεγάλες τόσο για τους Σέρβους, όσο και για τον κυβερνητικό βοσνιακό στρατό, ο οποίος, όμως, τελικά κατάφερε να αποκρούσει μια σερβική επίθεση μεγάλης εμβέλειας.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος των Δυνάμεων Ασφαλείας στο Ζάγκρεμπ Γκρέιαμ Ντέι, ο οποίος υπογράμμισε την υποστήριξη που παρέχουν στους Σέρβους οι μουσουλμάνοι αυτονομιστές του Φίκρετ Αμπντιτς και τόνισε ότι επίκεντρο των συγκρούσεων είναι το χωριό Ζελιάβα, 15 χιλιόμετρα δυτικά του Μπίχατς.

Από την πλευρά της, η κροατική κυβέρνηση επανατοποθετήθηκε, χθες, υπέρ της αποχώρησης των κυανοκράνων από την Κροατία στις 31 Μάρτη. Ο Κροάτης Πρόεδρος Φράνιο Τούτζμαν, όμως, πρόσθεσε ότι, στη θέση των κυανοκράνων, θα επιθυμούσε να δει τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ. Ο Τούτζμαν, δικαιολόγησε την "προτίμησή" του αυτή, λέγοντας ότι τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ, ακόμα και αν ήταν λιγότερα σε αριθμό, θα μπορούσαν να επιβάλουν καλύτερα την τάξη και να ελέγξουν τους Σέρβους της Κράινα, ώστε οι τελευταίοι να μην πραγματοποιούν επιθέσεις στο θύλακα του Μπίχατς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ