Σάββατο 11 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
"Δυο έθνη", όπως πάντα...

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Οι πλούσιοι τελικά γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, αυτό προκύπτει από μελέτη που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών της Βρετανίας είναι το μεγαλύτερο που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 50 χρόνια. Τα αποτελέσματα της πιο τεκμηριωμένης έρευνας του είδους, που έχει γίνει τις δύο τελευταίες δεκαετίες, δείχνουν ότι η άνιση κατανομή του εισοδήματος εντάθηκε τα τελευταία χρόνια στη Βρετανία με ταχύτερους ρυθμούς απ' ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, με εξαίρεση τη Νέα Ζηλανδία.

Η Μελέτη του Πλούτου και του Εισοδήματος, που επιμελήθηκε το Ιδρυμα "Τζόζεφ Ράουντρι", δείχνει ότι εκατομμύρια βρετανικές οικογένειες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, χωρίς καμιά ελπίδα για το μέλλον.

Η μελέτη αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα τη στιγμή που τα συνδικάτα πολλαπλασιάζουν τις καταγγελίες τους για τις τεράστιες μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν φέτος στα στελέχη των ιδιωτικοποιημένων εταιριών.

Οταν οι δάσκαλοι, οι γιατροί και οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν μέσες αυξήσεις του ύψους του 2,5%, ένα στέλεχος της "Μπρίτις Γκας" βλέπει τον μισθό του να αυξάνεται κατά 75%.

"Ολοι ξέρουν ότι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας Τζον Μονκς, προσθέτοντας ότι "αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ