Τετάρτη 15 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγανάκτηση

Oταν το 1991 η κυβέρνηση της ΝΔ επέβαλε οικονομικό αποκλεισμό στα συνδικάτα, ξεσηκώθηκαν εναντίον της και οι πέτρες. Τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί κάτι ανάλογο, σημαδεύοντας ακριβώς στην καρδιά του συνδικαλισμού, τα πρωτοβάθμια σωματεία και σχεδιάζοντας τον αποκλεισμό τους από τη διανομή των σχετικών κονδυλίων της Εργατικής Εστίας!

Tο πιο τραγικό, όμως, είναι ότι σ' αυτή της την προσπάθεια βρίσκει σύμμαχο - όπως αποδείχτηκε από τη χτεσινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ - την πλειοψηφία της Συνομοσπονδίας και ειδικότερα τους επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του "ΣΥΝ"!

Eίναι φανερό ότι μια τέτοια στάση δεν μπορεί παρά να προκαλεί την αγανάκτηση των εργαζομένων και των συνδικαλιστών της βάσης, όπου και αν ανήκουν. Ολων αυτών που δεν πείθονται ότι "δεν υπάρχουν χρήματα" για τα σωματεία, όταν υπάρχουν άφθονα χρήματα για το ταμείο των εργατοπατέρων, για τα τρωκτικά του συνδικαλισμού, που συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται σκανδαλωδώς, για... προγράμματα αμφίβολης αποδοτικότητας και ακόμα πιο αμφίβολης διαφάνειας... Ολων αυτών που κατανοούν ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι ένα "χρυσό κλουβί" στην κορυφή. Ολων αυτών που ξέρουν καλά ότι στο κάτω κάτω τα χρήματα της Εργατικής Εστίας δεν είναι ούτε της κυβέρνησης, ούτε της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αλλά χρήματα που προέρχονται από τις εισφορές των ίδιων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ