Τετάρτη 15 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ
Σήμερα οι ανακοινώσεις του Α. Παπανδρέου

Την απόφασή του για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ανακοινώνει σήμερα ο Α. Παπανδρέου μετά τη συνεδρίαση του ΕΓ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει καταλήξει στο όνομα του Κ. Στεφανόπουλου, αν και χτες το βράδυ δεν έλειψαν διοχετευμένες πληροφορίες ότι "τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα"... Παράλληλα, όπως διοχετεύτηκε δεν πρόκειται τελικά να συνεδριάσουν η ΚΟ και η ΚΕ του κόμματος για την επικύρωση της απόφασης, αφού, όπως υποστηριζόταν, τα μέλη των παραπάνω οργάνων εξέφρασαν τις απόψεις τους μέσω των προτάσεων που απέστειλαν στο ΕΓ και τον πρόεδρό του. Η αιτία βέβαια της μη συνεδρίασης βρίσκεται στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να αποφευχθεί η έκφραση οποιασδήποτε διαφωνίας που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην εικόνα που θέλει να διαμορφώσει ο πρωθυπουργός για ομόθυμη στήριξη των επιλογών του.

Χτες στο μεταξύ όπως μεταδόθηκε από ραδιοτηλεοπτικά μέσα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του Γ. Χαραλαμπόπουλου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Παπανδρέου εξέφρασε στον συνομιλητή του την εκτίμησή του και του είπε πως θα ήταν "άδικο" να τον αποσύρει στην τρίτη ψηφοφορία, αφού"πρέπει να εκλεγεί οπωσδήποτε πρόεδρος". Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού διέψευδαν κατηγορηματικά προς τον "Ρ" ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των δυο αντρών. Κατά άλλες πληροφορίες τα παραπάνω διαμείφθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Παπανδρέου - Χαραλαμπόπουλου. Οι ίδιοι παράγοντες στους οποίους ετίθεντο υπόψη οι φήμες για ενδεχόμενο "έκπληξης" κατά την ανακοίνωση του υποψηφίου από τον πρωθυπουργό σημείωναν ότι "δεν είναι ισχυρές αυτές οι υποθέσεις".

Οσο για τα αναγραφόμενα ότι 3 τουλάχιστον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ακολουθήσουν την κομματική γραμμή στις ψηφοφορίες, διαψεύστηκαν από τους φερόμενους ως "επίφοβους". Συγεκριμένα οι Α. Δαμιανίδης, Λ. Βερυβάκης και Γ. Ανωμερίτης τα ονόματα των οποίων βάσει ορισμένων δημοσιευμάτων εντάσσονται σε εκείνους που δε θα ακολουθήσουν τις υποδείξεις Παπανδρέου, δήλωσαν χτες ότι θα στηρίξουν τις κομματικές επιλογές.

Τέλος, δεν έλειψαν και πάλι δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία εκφράστηκαν θετικά για το πρόσωπο του Κ. Στεφανόπουλου. Ανάμεσά τους ο Στ. Μανίκας και ο Αν. Δροσογιάννης, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γ. Δασκαλάκης μετά τη συνάντησή του με τον Α. Παπανδρέου δήλωσε ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ΠΑΣΟΚ θα απομακρύνει ακόμα περισσότερο το ενδεχόμενο εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ