Τετάρτη 15 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Κρύβεται πίσω από τους Ρουμάνους η κυβέρνηση...

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των πολιτικών προσφύγων από τη Ρουμανία

Στους Ρουμάνους εναποθέτει η κυβέρνηση το πρόβλημα των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων από τη Ρουμανία, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε χτες στη Βουλή, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γρ. Νιώτης. Συγκεκριμένα ο υφυπουργός αφού αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για μια συμφωνία με τη Ρουμανία επικαλέστηκε τις υπαναχωρήσεις της τελευταίας, καθώς και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι Ελληνες πολίτες - όπως είναι οι πολιτικοί πρόσφυγες Ρουμανίας - είναι ανασφάλιστοι ακόμη, χωρίς συντάξεις και μάλιστα σε μια ηλικία που έχουν μέγιστη ανάγκη αυτών των δικαιωμάτων των ανθρώπων αφού βρίσκονται προς το τέλος του βίου τους.

Ο Δήμος Κουμπούρης

Απαντώντας στον υπουργό ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης αφού υπογράμμισε την τραγική κατάσταση των πολιτικών προσφύγων Ρουμανίας - έναςένας φεύγουν από τη ζωή χωρίς τη δυνατότητα να έχουν στις τελευταίες στιγμές τους δικαιώματα αυτονόητα για κάθε άνθρωπο - έθεσε το αμείλικτο προς την κυβέρνηση ερώτημα στο οποίο δεν απάντησε ο Γρ. Νιώτης δευτερολογώντας. "Αν οι Ρουμάνοι, είπε ο κομμουνιστής βουλευτής, τα στυλώσουν και δε φτάσουμε σε συμφωνία μαζί τους η κυβέρνηση τι θα κάνει; Εδώ Ελληνες πολίτες δεν έχουν ασφάλεια και σύνταξη. Σιγά σιγά φεύγουν από τη ζωή κι αυτοί που ζουν βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Τι θα κάνετε; Γιατί περιορίζετε το όλο θέμα στην ανταπόκριση της Ρουμανίας; Κι αν αυτή η ανταπόκριση για συμφωνία δεν υπάρξει, όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα πεθάνουν χωρίς ποτέ να απολαύσουν αυτά τα στοιχειώδη για κάθε άνθρωπο δικαιώματα;". Στη συνέχεια ο Δ. Κουμπούρης αφού αναφέρθηκε σε παλιότερη πρόταση των Ρουμάνων να δώσουν ένα ποσό 10 εκατομμυρίων δολαρίων και να λήξει το θέμα, ρώτησε γιατί η κυβέρνηση δε δέχτηκε. Φυσικά ούτε σ' αυτό πήρε απάντηση από τον Γρ. Νιώτη. Τέλος, ο κομμουνιστής βουλευτής σημείωσε ότι λείπουν από την κυβέρνηση εκείνες οι πολιτικές πρωτοβουλίες που θα έδιναν λύση στο πρόβλημα και κάλεσε να υπάρξει τέρμα σ' αυτή την κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ