Τετάρτη 15 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΡΟ ΠΑΚΕΤΟ
της Κομισιόν για τους αγρότες

Ακόμα μια χρονιά, οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν ακριβά τις καταστροφικές επιλογές, που συμφώνησαν τα κόμματα του Μάαστριχτ

Νέες δραστικές μειώσεις για βασικά αγροτικά προϊόντα και γενικό "πάγωμα" των θεσμικών τιμών στα υπόλοιπα, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά φέτος, ανακοίνωσε, χτες, η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με το πακέτο αγροτικών τιμών. Πρόκειται για μια καταστροφική, για τους αγρότες της χώρας μας, επιλογή, λίγο πριν την έναρξη εφαρμογής της πιο αντιδραστικής Συμφωνίας της ΓΚΑΤΤ.

Συγκεκριμένα, και ενώ το κόστος παραγωγής αυξάνεται με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς, η Κομισιόν επιβάλλει: Στα σιτηρά, νέα μείωση κατά 7,4%, έναντι μείωσης 7,7% πέρσι και 29% την πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας ΚΑΠ. Στο βόειο κρέας, η μείωση είναι 5,5%, έναντι μείωσης 10% τα δύο προηγούμενα χρόνια. Στο γάλα και το βούτυρο, οι μειώσεις είναι 1% και 2%, αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή, προτείνεται "πάγωμα" στις τιμές για το βαμβάκι, το ελαιόλαδο, τα καπνά, τα οπωροκηπευτικά.

Ετσι, για μια ακόμα χρονιά, οι αγρότες της χώρας μας καλούνται να πληρώσουν ακριβά τις αντιδραστικές επιλογές, που συμφώνησαν τα κόμματα του Μάαστριχτ, τα οποία, τώρα, ασχολούνται με την προεδρολογία για να αποπροσανατολίσουν από τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική τους.


ΣΕΛ.  17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ