Τετάρτη 15 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ. ΕΒΕΡΤ
Εκλογές θέλει, αλλά ... αργότερα

Ανετος εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ Μ. Εβερτ ενόψει της προεδρικής εκλογής, κυρίως γιατί θα αναδειχτεί Πρόεδρος Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ και την Πολιτική Ανοιξη, επιτρέποντας στον ίδιο να δημαγωγεί εκ του ασφαλούς.

Μιλώντας χτες σε στελέχη του κόμματός του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η παρούσα Βουλή θα εκλέξει πιθανότατα Πρόεδρο, χάρη στη σύμπλευση ΠΑΣΟΚ - Πολιτικής Ανοιξης, αλλά ταυτόχρονα ζήτησε ετοιμότητα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, την οποία βλέπει εντός του έτους. "Οσο και αν το ΠΑΣΟΚ, είπε, βρίσκει δεκανίκι, για να εξασφαλίσει παράταση ζωής, η παράταση αυτή θα είναι εξαιρετικά σύντομη". Αυτή η κυβέρνηση, συμπλήρωσε, δε θα πέσει, (σ.σ. προφανώς από τη συναινετική αντιπολίτευσή του), αλλά θα καταρρεύσει.

Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της ΝΔ έχει δημιουργηθεί ζήτημα σχετικά με το αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για την ανάδειξη προέδρου δημοκρατίας.

Ορισμένοι βουλευτές του κόμματος, μεταξύ αυτών οι Α. Παπαληγούρας, Π. Τατούλης, Π. Χατζηνικολάου εκφράζουν σοβαρές ενστάσεις για την ύπαρξη κομματικής πειθαρχίας στις σχετικές ψηφοφορίες. Ο Μ. Εβερτ δεν έχει αποσαφηνίσει τη στάση, αλλά από το περιβάλλον του θεωρούν αυτονόητο όλοι οι βουλευτές να ψηφίσουν τον υποψήφιο του κόμματος. Επιπλέον υπενθύμιζαν την εν λευκώ εξουσιοδότηση και τη θέση του κόμματος ότι δεν μπορεί να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

"Θυμήθηκε" Κουβελάκη

Εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η καθυστερημένη παρέμβαση του Μ. Εβερτ στις καταγγελίες του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Κουβελάκη.Με επιστολή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθ. Σιούλα, ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει τη σοβαρότητα των καταγγελιών του τέως υπουργού για "κυκλώματα παρανομίας, αυθαιρεσίας και εκμετάλλευσης κρατουμένων" και ζητεί τη δικαστική διερεύνησή τους. Μάλιστα, ο Μ. Εβερτ υποδεικνύει στον εισαγγελέα να ζητήσει "επίσημη κατάθεση των απόψεων του κ. Κουβελάκη", ο οποίος ή θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει τα καταγγελλόμενα. "Οτιδήποτε εκ των δύο, καταλήγει στην επιστολή του ο Μ. Εβερτ, επιλέξει ο τ. υπουργός Δικαιοσύνης θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσει ένα θέμα, το οποίο δηλητηριάζει ακόμα περισσότερο την κοινωνία μας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποπροσανατολιστικές κορόνες για τη... διαφάνεια (2004-05-12 00:00:00.0)
Συναινετική "εντιμότητα"... (1995-04-02 00:00:00.0)
Απόφαση για "αναμονή διαρκείας" (1995-02-26 00:00:00.0)
Ευκαιρία για δημαγωγία εκ του ασφαλούς (1995-02-16 00:00:00.0)
"Πολιτικό το πρόβλημα του σωφρονιστικού συστήματος" (1995-02-16 00:00:00.0)
"Ενημέρωση"... (1995-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ