Τετάρτη 12 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Αποπροσανατολιστικές κορόνες για τη... διαφάνεια

Σήμερα οι μονομάχοι του δικομματισμού θα... συγκρουστούν στη Βουλή στα πλαίσια της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης για την οικονομία, έχοντας φροντίσει από τα πριν να αποπροσανατολίσουν το λαό...

Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ουσιαστικά θα συναινέσουν στην ανάγκη λήψης σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, ο μηχανισμός των δυο κομμάτων ενισχύει την αντιπαράθεση για το «φάκελο της Σοφοκλέους».

Βέβαια, στον «σκυλοκαυγά» η πολιτική που υπηρετούν οι εκπρόσωποι του δικομματισμού μένει στο απυρόβλητο και το θέμα της περιβόητης «διαλεύκανσης» χρησιμοποιείται κατά το δοκούν...

«Μόνο ο φόβος ενοχής οδηγεί σε προσπάθειες παρακώλυσης της αποκάλυψης της αλήθειας», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Εβερτ σε επιστολή που απηύθυνε χτες στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου σχετικά με το ζήτημα του Χρηματιστηρίου.

Ο Μ. Εβερτ, θέλοντας να πολώσει το κλίμα και ενόψει των ευρωεκλογών, προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, με αφορμή την προχτεσινή δήλωση του Γ. Παπανδρέου ότι «δε θα ανεχθώ μια ολόκληρη παράταξη να σέρνεται σε ομηρία από μια προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής».

Στην επιστολή του ο Μ. Εβερτ επίσης αναφέρει: «Δε θα δεχθούμε 1.300.000 συμπολίτες μας να χάσουν την περιουσία τους χωρίς να τιμωρηθεί κανείς» και προσθέτει: «Χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να αμφισβητήσω την εντιμότητα σας και τις ικανότητές σας, δεν αντιλαμβάνομαι ποια έννοια έχει αυτή η δήλωση».

Μάλιστα, ο πρώην αρχηγός της ΝΔ κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να ξαναδιαβάσει παλαιότερο πόρισμα για το Χρηματιστήριο του εισαγγελέα Δ. Ασπρογέρακα, που απεστάλη στη Βουλή, γιατί όπως αναφέρει μέσα από αυτό προκύπτουν στοιχεία που σχετίζονται με μέλος της κυβέρνησης και υφυπουργούς και το οποίο, όπως υποστηρίζει, «το ΠΑΣΟΚ δεν είχε τότε θελήσει να συζητήσει», γιατί όπως αναφέρει ο Μ. Εβερτ: «Γνωρίζει ποιο είναι το αδίκημα που διαπράχθηκε στο Χρηματιστήριο».

Από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου, μέσω ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ, απάντησε στον τέως πρόεδρο της ΝΔ, αναφέροντας: «Είναι γνωστή η εμμονή και η διαρκής προσπάθεια του κ. Εβερτ για την εμπλοκή των εισαγγελέων στην πολιτική αντιπαράθεση».

Εξάλλου, την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα οδηγήσει το κόμμα στις ευρωεκλογές και στο συνέδριο του Νοέμβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πολιτική Γραμματεία του Εθνικού Συμβουλίου μεταξύ άλλων θα στελεχώσουν ο Μ. Χρυσοχοΐδης, η Αν. Διαμαντοπούλου, ο Ε. Βενιζέλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ