Τετάρτη 12 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΜΑΧΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Συνεδριάζει σήμερα η 12μελής Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Να υπενθυμίσουμε ότι αποτελείται από 6 μητροπολίτες που προέρχονται από μητροπόλεις της λεγόμενης «παλαιάς» Ελλάδας και 6 μητροπολίτες από τις λεγόμενες «νέες» χωρών.

Δύο μητροπολίτες από τις λεγόμενες «νέες χώρες», ο Μυτιλήνης Ιάκωβος και ο Γουμενίσσης Δημήτριος, έχουν ήδη δηλώσει ανοιχτά ότι δε θα συμμετάσχουν. Μάλιστα, ο δεύτερος, με επιστολή του, το έχει γνωστοποιήσει και στη Σύνοδο. Να σημειωθεί ότι στην απόφαση της διευρυμένης Συνόδου του Πατριαρχείου εκφράζεται η «εντονότατη δυσαρέσκεια και λύπη» για μητροπολίτες των «νέων χωρών» που μετείχαν στις χειροτονίες των νέων μητροπολιτών (σ.σ. μετείχε ο Βεροίας Παντελεήμων, που είναι και μέλος της ΔΙΣ).

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Γ. Καλός, μιλώντας χτες σε ραδιοφωνικό σταθμό και απαντώντας σε ερώτηση περί «ενδεχόμενης κοινής επιλογής από τις δύο πλευρές μεσολαβητών κοινής αποδοχής», είπε ότι δεν τη θεωρεί άσχημη ιδέα, ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια και των δύο να το κάνουν και ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει, γιατί δε δημοσιοποιούν τα «βήματα με τα οποία θα γίνει και η λεπτομερέστερη προσέγγιση».

Επιδείνωση του Εκκλησιαστικού «βλέπει» ο Ε. Βενιζέλος, λόγω «της δήθεν ουδετερότητας, όπως λέει, και της υποκριτικής στάσης της κυβέρνησης σε σχέση με τη νομιμότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ