Τετάρτη 12 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανθυγιεινή κολοκυθιά

Βγήκε χτες ο επικεφαλής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ Μ. Σκουλάκης και δήλωσε - με αφορμή προχτεσινές δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας - ότι υπάρχουν απ' το 1983 διατάξεις που προβλέπουν την αφαίρεση άδειας άσκησης επαγγέλματος των γιατρών του ΕΣΥ, που αποδεδειγμένα χρηματίστηκαν με «φακελάκι».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας Νικ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι συμφωνεί απολύτως με τη δήλωση του Μ. Σκουλάκη, ενώ έθεσε και το εξής ερώτημα: «Θα ήθελα να με ενημερώσει αν στα 20 χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε τέτοιο φαινόμενο και αν ναι σε ποιον αφήρεσαν την άδεια άσκησης επαγγέλματος».

Δικομματική κολοκυθιά δηλαδή και τσιμουδιά για την ταμπακέρα: Οτι ο ιός του «φακελακίου» καλλιεργείται και εξαπλώνεται, όταν υπάρχουν και οι κατάλληλες γι' αυτόν συνθήκες. Και τέτοιες συνθήκες στα νοσοκομεία δημιουργήθηκαν και εντάθηκαν απ' τις πολιτικές εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, καθώς πλέον η υγεία αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα και ο ασθενής ως πελάτης. Και τα δυο προαναφερόμενα κόμματα έχουν ως κορωνίδα την προσήλωσή τους στη λειτουργία της αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ