Τετάρτη 12 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΑΜΟΣ
Πορεία Ειρήνης και καταδίκης του ιμπεριαλισμού

Εκατοντάδες αγωνιστές της ειρήνης πήραν μέρος στην Πορεία Ειρήνης, που διοργάνωσαν, προχτές Κυριακή, 9 Μάη, η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, στη διαδρομή Ηραίου - Πυθαγόρειου.

Οι οδοιπόροι της Ειρήνης διαδήλωσαν με μαχητικότητα την αντίθεσή τους στη «νέα τάξη», καταδικάζοντας τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αιματοκυλούν τους λαούς.

Τους διαδηλωτές χαιρέτισε στο Ηραίον η πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Αγγελική Βαλεοντή - Δεμερτζή, η οποία αναφέρθηκε στις δραστηριότητες των φορέων, στα πλαίσια της Ολυμπιάδας Ειρήνης.

Στο Πυθαγόρειο, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο τέλος της πορείας, χαιρέτισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου Αντώνης Δράκος, τονίζοντας τη σημασία της αντιιμπεριαλιστικής πάλης για τους εργαζόμενους. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Τζίχας, μέλος της Γραμματείας της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, ο οποίος αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του Συνεδρίου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης που έγινε στην Αθήνα από τις 6-9 Μάη, στον πλούσιο απολογισμό της Πανσαμιακής Επιτροπής τη χρονιά που πέρασε, στα καθήκοντα που μπαίνουν μπροστά στο φιλειρηνικό κίνημα, με ανοιχτά τα μέτωπα του ιμπεριαλισμού στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στην Κούβα, στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη, στη ΛΔ Κορέας, στη Συρία, στο Ιράν κ.α., στην ανάγκη καθαρής ιδεολογικής ταυτότητας από το φιλειρηνικό κίνημα, στην κατεύθυνση της αποκάλυψης του ιμπεριαλισμού και της καταδίκης του, αλλά και των συγχύσεων που έντεχνα προωθούνται στο λαό για δήθεν εξανθρωπισμό του.

Οι διοργανωτές, τέλος, κάλεσαν τους Σαμιώτες για επαγρύπνηση και συσπείρωση στις γραμμές του φιλειρηνικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ