Τετάρτη 12 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ανταλλαγή επιστολών με υπονοούμενα

Αποκαλυπτικές για τις τεταμένες σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ είναι οι επιστολές που αντάλλαξαν χτες το πρωί ο Γιώργος Βότσης και ο Ν. Κωνσταντόπουλος.

Στην επιστολή του προς την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, την οποία κοινοποίησε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Βότσης αναφέρει:

«Στην τιμητική, οπωσδήποτε, και με ευρύτατη θετική απήχηση, πρόταση του Προέδρου του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλου να είμαι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, αντέταξα δημόσια ότι τη συζητώ μόνον εάν προέρχεται από όλες τις δυνάμεις που συγκροτούν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για να βοηθήσει, ακριβώς, και όχι να δυναμιτίσει τις ενωτικές διεργασίες.

Η εξέλιξη, όπως την παρακολουθώ από τον Τύπο, μου προκαλεί, τουλάχιστον, οδυνηρή έκπληξη.

Την ύστατη στιγμή, σας παρακαλώ να μη χρησιμοποιείται εφεξής το όνομά μου. Αυτό μόνον έχω. Και δεν προσφέρεται για μπαλάκι του τένις σε τριβές, συγκρούσεις, ίντριγκες και παζάρια. Ουδέποτε επεζήτησα επίζηλο θώκο και δεν θέλω, ερήμην μου, να δημιουργείται η εντύπωση ότι το κάνω τώρα».

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος, σε απάντηση της επιστολής του Γ. Βότση, σημειώνει τα εξής:

«Εχεις κάθε δίκιο να εκφράζεις τουλάχιστον την οδυνηρή σου έκπληξη, όταν βλέπεις να χρησιμοποιείται το όνομά σου, ερήμην σου, αφού προηγουμένως δεν έγινε αποδεκτό, ως κοινή πρόταση.

Ηταν απολύτως σαφής και σεβαστή η άποψη ότι μόνον ως ενωτική πρόταση, που θα βοηθούσε πολύπλευρα, ίσχυε η πρόταση, για να είσαι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η πρόταση αυτή, που χαιρέτισαν όλη η κοινωνία και όλοι οι φίλοι της ευρύτερης αριστεράς, θα συναντούσε προβλήματα.

Θέλω να σου εκφράσω τη λύπη μου, γιατί σε έβαλα σε μια τέτοια δοκιμασία. Να σε ευχαριστήσω από καρδιάς, γιατί με τρόπο έντιμο, άμεσο και πολιτικά ευθύ, θέλησες να βοηθήσεις για την ουσιαστική ενίσχυση της ευρύτερης αριστεράς, που πολλαπλώς δοκιμάζεται. Τέλος, θέλω να σου ζητήσω να συμμεριστείς και τα δικά μου συναισθήματα, όταν η πρόταση αυτή, κατά κοινή ομολογία πρόταση ιδανική και δυναμική, αντιμετωπίστηκε ως... μεθόδευση!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ