Τετάρτη 12 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα υποκριτικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

«ΦΟΝΙΑΔΕΣ των λαών Αμερικάνοι», φώναζε το φοιτητικό ακροατήριο του Γ. Παπανδρέου στην προχτεσινή ομιλία του, στη Θεσσαλονίκη. Κι ο τελευταίος χαμογελούσε αμήχανα...

Ισως, σκεπτόταν τι θα 'λεγε στον κ. Μίλερ, αν τον ρωτούσε σχετικά...

Γιατί, μπορεί το ΠΑΣΟΚ να βρέθηκε από τις κυβερνητικές καρέκλες στις θέσεις της αντιπολίτευσης, αλλά τα πράγματα, βέβαια, δεν ξαναγυρίζουν στο 1980...

ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ και χτες ο Προκόπης Παυλόπουλος, δεν μπορεί απότομα η κυβέρνηση να μας οδηγήσει στην «επανίδρυση του κράτους», που υποσχόταν προεκλογικά. Δε θα την ...αντέχαμε τόσο καλή δημόσια διοίκηση απότομα και μονομιάς.

Γι' αυτό θα μας πάνε σταδιακά! Ετσι τα «μασάνε» λίγο τώρα για τα χρέη προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα λένε λίγο περίεργα για τους συμβασιούχους του Δημοσίου και ...περνά ο καιρός.

Οσο για το τι θα γίνει όταν περάσει ο καιρός; Θα πάμε στις ευρωεκλογές, μετά στο καλοκαιράκι που χαλαρώνουν τα πράγματα, μετά στην Ολυμπιάδα όπου θα είμαστε απασχολημένοι και ύστερα βλέπουμε.

Τι θα δούμε; Μα, την πραγματική πολιτική τους, απαλλαγμένη από προεκλογικά φτιασιδώματα και κορόνες περί εθνικής ενότητας για «μεγάλους στόχους».

ΩΣΤΕ ΜΟΙΑΖΕΙ το ΠΑΣΟΚ σαν μια «παράταξη που σέρνεται σε ομηρία», λόγω της υπόθεσης του Χρηματιστηρίου το 1999, όπως δηλώνει ο πρόεδρός του, Γιώργος Παπανδρέου;

Μάλλον απίθανο, αν αναλογιστούμε ότι πολλοί ψηφοφόροι της «παράταξης» έχουν «αφήσει» τα χρήματά τους στη Σοφοκλέους, την περίοδο εκείνη.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, υπάρχουν αρκετοί στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που θα βολεύονταν, εάν στη σημερινή συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή κυριαρχούσε μια τέτοιου είδους σκανδαλολογία, είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο.

Αλλωστε, το έχουν ξανακάνει πολλές φορές, έστω και με τους ακριβώς αντίθετους ρόλους...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ