Τρίτη 28 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Πολύνεκρη έκρηξη σε ορυχείο

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-

Τραγικό θάνατο βρήκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 27 ανθρακωρύχοι, από έκρηξη που σημειώθηκε σε ορυχείο στα περίχωρα της πόλης Κουέτα, στο Νοτιοδυτικό Πακιστάν.

Σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή των ορυχείων Μιαν Μοχάμεντ Αμπάς, το δυστύχημα προκλήθηκε από έκρηξη μεθανίου και παρά το ότι μέχρι χτες το μεσημέρι είχαν ανασυρθεί νεκροί από τις στοές του ανθρακωρυχείου μόνο οι 18 εργάτες, δεν υπάρχουν ελπίδες για τους υπολοίπους που αγνοούνται. Το ορυχείο, στο οποίο σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα, ανήκει σε υπουργό του τοπικού κρατιδίου του Μπαλουτσιστάν.

Στο μεταξύ πολιτικό άσυλο στους 2 Πακιστανούς χριστιανούς, οι οποίοι καταδικάστηκαν πρωτοδίκως σε θάνατο για "βλασφημία του Ισλάμ" και αθωώθηκαν, στη συνέχεια, από ανώτερο δικαστήριο, προθυμοποιείται να δώσει η Δανία, όπως δήλωσε χτες το πρωί ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Νιλς Χέλβεγκ Πέτερσεν. Ο Πέτερσεν επικαλέστηκε και τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα στο δανικό ραδιόφωνο η συνήγορος των 2 Πακιστανών, η οποία υπογράμμισε ότι, αν και υπάρχει αθωωτική απόφαση, η ζωή των πελατών της διατρέχει άμεσο κίνδυνο από την οργή των φανατικών μουσουλμάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ