Τρίτη 28 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ
Πολύνεκρες συγκρούσεις

ΙΡΜΠΙΛ.-

Το αίμα ρέει καθημερινά στο ιρακινό Κουρδιστάν. Ογδόντα άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες, από μια μυστηριώδη βομβιστική επίθεση, ενώ οι νεκροί από τις συγκρούσεις μεταξύ των δυο μεγάλων κουρδικών οργανώσεων πλησίασαν τους 70.

Ενα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη χτες το πρωί στην πόλη Ζάκο του ιρακινού Κουρδιστάν. Η έκρηξη πρέπει να ήταν τρομακτικής ισχύος, αφού προκάλεσε το θάνατο 80 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 100. Εκπρόσωπος της Πατριωτικής Ενωσης του Κουρδιστάν απέδωσε τη βομβιστική επίθεση στις μυστικές υπηρεσίες της Βαγδάτης.

Εβδομήντα, ακόμη, άτομα σκοτώθηκαν στο Βόρειο Ιράκ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στις μεγάλες συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει μεταξύ των δύο ισχυρών οργανώσεων και κομμάτων του τόπου. Οι αιματηρότερες συγκρούσεις σημειώθηκαν στο Καζναζάν, περίπου 25 χλμ. ανατολικά του Ιρμπίλ και είχαν ως στόχο τον έλεγχό του.

Η Πατριωτική Ενωση και το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν ήταν οι δύο μεγάλες παραδοσιακές οργανώσεις των Κούρδων ανταρτών και άρχισαν να συγκρούονται μεταξύ τους από τον περασμένη άνοιξη, με στόχο κυρίως τον έλεγχο των γαιών και του διασυνοριακού - με την Τουρκία - εμπορίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ