Σάββατο 11 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παχυδερμισμός

"Ο συνταξιούχος μπορεί να είναι ένα αρκετά βαρβάτο άτομο και να ρίχνει πολύ ξύλο. Στην τηλεόραση δεν είδατε όλους τους συνταξιούχους, είδατε τους πιο γέρους. Η ηγεσία των συνταξιούχων δεν είναι αγνά και άδουλα γεροντάκια. (... ) Εδώ και χρόνια το ΚΚΕ έχει οικειοποιηθεί την ηγεσία των συνταξιούχων και την κρατάει με διαδικασίες αμφιλεγόμενες. Είναι κομματική η ηγεσία και είχε σκοπό να προκαλέσει όσο το δυνατόν δυσμενέστερες εντυπώσεις εις βάρος της κυβέρνησης. Γι' αυτό το λόγο εξάλλου δε γίνονται δεκτοί και στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ". (... ) Είμαι υπέρ της Αστυνομίας, πρέπει να υπάρχει και να εφαρμόζει τους νόμους".

Οσο και να φαίνεται περίεργο, όσο και να μην το χωρά ο νους οι παραπάνω ιδέες (;), στην πραγματικότητα οι ύβρεις και η αλήτικη πρόκληση, εκστομίστηκαν χτες. Οχι από κανένα δικτάτορα του παρελθόντος ή κάποιο φάντασμα της χούντας ή βασανιστή μυστικών υπηρεσιών. Είναι λόγια του Πάγκαλου, του "εκσυγχρονιστή", του υπευθύνου δημοσίων σχέσεων των "4", του ανθρώπου που ΜΜΕ και γνωστές άλλες δυνάμεις προβάλλουν επί μήνες ως "σωτήρα" και "προοπτική" για το μέλλον του τόπου.

Μέσα σε λίγες αράδες αποκάλυψε όλη την "εκσυγχρονιστική" φιλοσοφία του. Συντάξεις λιτότητας και παχυδερμική αδιαφορία για το κοινωνικοοικονομικό δράμα εκατοντάδων χιλιάδων απόμαχων της δουλιάς. Ακρατος νεοφιλελευθερισμός. Αστυνομικό κράτος και βαρβαρότητα. Ασφαλίτικη αντίληψη. Ελεγχόμενος και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Και κυρίως, όταν δε μας βγαίνει όπως μας αρέσει, ρόπαλα βία και ματοκύλισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ