Σάββατο 11 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παναθηναϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη

Στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος. Προσκλητήριο αντίστασης και αγώνα από τη Συντονιστική Επιτροπή των πρωτοβάθμιων σωματείων της Αθήνας

Προσκλητήριο αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και διεκδίκησης άμεσων μέτρων για την επιβίωση των ανέργων, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή των πρωτοβάθμιων σωματείων της Αθήνας,που οργανώνει την Τρίτη στις 6 το απόγευμα, συλλαλητήριο στην πλατεία Κάνιγγος.

"Προχωράμε σ' αυτή την πρωτοβουλία, γιατί η πλειοψηφία των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ αρνούνται να μπουν μπροστά αγωνιστικά", τονίζει η Επιτροπή σε προκήρυξη που κυκλοφορεί πλατιά στους χώρους δουλιάς. "Η πολιτική αυτή που βιώνουμε - συνεχίζει - μπορεί να είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Ομως η εργατική τάξη και ο λαός έχουν το δικό τους δρόμο, το δρόμο της πάλης και του αγώνα, ώσπου να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Η εργατική τάξη δεν υποτάσσεται. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, καθημερινά στους τόπους δουλιάς, μέσα στα σωματεία, στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια δίνει το δικό της μαχητικό παρών, διεκδικεί την ικανοποίηση των αιτημάτων της. Σ' αυτό το δρόμο του αγώνα, καλεί τους εργαζόμενους και το λαό, η Συντονιστική Επιτροπή των σωματείων της Αθήνας... ".

Και στην Πάτρα

Εφτά πρωτοβάθμια σωματεία της Πάτρας καλούν τους εργαζόμενους της πόλης να συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τρίτη 14 Μάρτη στις 6.30 το απόγευμα, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Πρόκειται για τα συνδικάτα Οικοδόμων και Μετάλλου και τα σωματεία Κόκα - Κόλα, Αλουκάν, Μουσικών Δήμου, Δούρου και "Χαρτελλάς".

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση των σωματείων: "Οταν η λιτότητα δεν έχει χρονολογία λήξης και η ακρίβεια θερίζει. Οταν με την αποβιομηχάνιση - απολύσεις η ανεργία αυξάνεται συνεχώς. Οταν οι συντάξεις μετατρέπονται σε βοηθήματα και η φορολογία σε ανελέητη επέλαση στο εισόδημα. Οταν οι κατακτήσεις χρόνων και με θυσίες, καταργούνται. Οταν κάθε κερδοφόρο ζωντανό παραγωγικό τμήμα του δημόσιου τομέα παραδίνεται δωρεάν στο μεγάλο κεφάλαιο. Οταν με βάση τις εντολές της ΕΕ η χώρα μας οδηγείται στο διεθνές περιθώριο και μετατρέπεται σε διαμετακομιστικό κέντρο και παροχής υπηρεσιών και τουρισμού. Τότε είναι η ώρα της αντίστασης και της δράσης, η ώρα των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ