Σάββατο 11 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διάβημα σωματείων στη ΓΣΕΕ

Το προεδρείο της ΓΣΕΕ επισκέφθηκε χτες πολυμελής αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής 30 σωματείων της Αθήνας και διαμαρτυρήθηκε για την απαράδεκτη και προκλητική συγκατάθεση της πλειοψηφίας της Συνομοσπονδίας στον οικονομικό αποκλεισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων από την Εργατική Εστία.

"Τι να κάνουμε; Ηταν λίγα τα λεφτά", ήταν η απάντηση που πήραν από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρ. Πρωτόπαππα!Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει άμεσα στο αίτημα των συνδικαλιστών να πάρει απόφαση το Συνέδριο της ΓΣΕΕ για κατάργηση του Ταμείου εργατοπατέρων, λέγοντας ότι "πρέπει να σκεφθούμε τους υπαλλήλους των συνδικάτων"...

Επίθεση στα πρωτοβάθμια σωματεία χαρακτήρισε η Χρ. Τσεντούρου τη στάση κυβέρνησης και ΓΣΕΕ και απαίτησε από τη Συνομοσπονδία να παρέμβει άμεσα για την ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης της Εργατικής Εστίας.

"Βασική ευθύνη της ΓΣΕΕ είναι να αλλάξει ο νόμος και όχι να κρύβεται πίσω από αυτόν", δήλωσε ο Γ. Μηλιώνης,ενώ ο γγ της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος τόνισε: "Ακόμα και με αυτούς τους νόμους υπάρχουν τρόποι και τεχνικές ώστε να χρηματοδοτηθούν τα σωματεία. Συνδικαλιστική βούληση δεν υπάρχει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ