Σάββατο 11 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ ΕΚ ΧΑΝΙΩΝΠΑΣΚΕ ΕΚ ΧΑΝΙΩΝ
Καλπονοθευτικό "διαζύγιο"

Με ...δύο ψηφοδέλτια κατεβαίνει η ΠΑΣΚΕ, για να υφαρπάξει αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΓΣΕΕ. ΕΣΑΚ: Είναι ντροπή!

Με μεθοδεύσεις που ξεπερνούν κάθε όριο συνδικαλιστικής πρακτικής, και δεοντολογίας, η παράταξη της ΠΑΣΚΕ,στο Εργατικό Κέντρο Χανίων,αλλοιώνει τους συσχετισμούς των εκλεγμένων αντιπροσώπων. Εξαπατώντας με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο τους εργαζόμενους, "κατεβάζει" στις αρχαιρεσίες που γίνονται τη Δευτέρα, δύο ψηφοδέλτια, προκειμένου να εξασφαλίσει στην τρίτη κατανομή και τους 2 αντιπροσώπους που στέλνει στο συνέδριο της ΓΣΕΕ το εν λόγω Εργατικό Κέντρο!

Εκμεταλλεύεται, δε, με αυτό τον προκλητικό τρόπο τους συσχετισμούς στους αντιπροσώπους του ΕΚ Χανίων, που δημιούργησε με πρακτικές νοθείας. Διαλυμένα ουσιαστικά σωματεία επιχειρήσεων κλειστών εδώ και 3 χρόνια... αναστήθηκαν ξαφνικά και έστειλαν αντιπροσώπους, σωματεία με διοικήσεις που έχει προ διετίας λήξει η θητεία τους, εκλέγουν παράνομα αντιπροσώπους, ενώ καταγγέλλονται και πάμπολλες διπλοψηφίες!

Η ρίζα αυτών των απαράδεκτων πρακτικών - που δυστυχώς παρατηρήθηκαν και σε άλλα συνδικάτα - δε βρίσκεται παρά πουθενά αλλού, από τη "γραμμή" που εμφανώς έχει δώσει η ΠΑΣΚΕ στο σύνολο των δυνάμεών της: Να θυσιαστούν ακόμη και οι στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος, στην προσπάθειά της να αποκτήσει αυτοδυναμία στο 28ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Μια αυτοδυναμία που όταν από τους συσχετισμούς δε "βγαίνει" νόμιμα, επιδιώκουν να προκύψει μέσω της νοθείας, παράνομα.

Η ΕΣΑΚ

Για προσπάθεια "υφαρπαγής" αντιπροσώπων, κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΑΚ για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚ Χανίων. "Ντροπή, τίποτε άλλο",σημειώνει, τονίζοντας πως οι τακτικές της ΠΑΣΚΕ είναι "φαινόμενα απαράδεκτα, έξω από κάθε συνδικαλιστική πρακτική και ευαισθησία". Να υπενθυμίσουμε ότι τα τεκταινόμενα στο ΕΚ Χανίων, συμπληρώνουν απλώς την εικόνα του όργιου νοθείας που επιχειρείται. Ηδη από την επίσημη οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, έχουν "εγκριθεί" για νομιμοποίηση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, πάνω από 10 "αντιπρόσωποι" που προέρχονται από νόθες μεθοδεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ