Σάββατο 11 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να αποσυρθεί!

Θύελλα αντιδράσεων από τα συνδικάτα για το εκτρωματικό νομοσχέδιο

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά,απαιτούν με ανακοινώσεις τους συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι οποίες ταυτόχρονα καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ.

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας - Ασπροπύργου καταγγέλλει το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ναυπηγείου αλλά και τη διάταξη που εξαιρεί τους εργαζόμενους από τον ν. 1387/83 και καλεί την κυβέρνηση να το αποσύρει άμεσα. Το Εργατικό Κέντρο Χίου απαιτεί να παραμείνει το ναυπηγείο στο δημόσιο, να συσταθεί δημόσιος ενιαίος φορέας της ναυπηγικής βιομηχανίας και καλεί τη ΓΣΕΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον συντονισμό δράσης των εργαζομένων ενάντια στην εκποίηση του παραγωγικού πλούτου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Διυλιστήρια και Χημικές Βιομηχανίες χαρακτηρίζει πραξικοπηματική την πρακτική της κυβέρνησης για την πώληση του ναυπηγείου Σκαραμαγκά με την κατάθεση νομοσχεδίου λίγο μετά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ.

Η Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού επισημαίνει ότι η παρουσία όλων των εργαζόμενων στο συλλαλητήριο της Δευτέρας είναι απαραίτητη για να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και να μην καταργηθούν οι κατακτήσεις των εργαζομένων. Η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΛΤΑ δηλώνει την πλήρη αντίθεσή της στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης και επισημαίνει ότι η μαζική παρουσία των εργαζομένων στην κινητοποίηση της Δευτέρας, θα σταθεί εμπόδιο στις κυβερνητικές επιλογές και μεθοδεύσεις. Το σωματείο των εργαζομένων στην ΠΥΡ - ΚΑΛ με ψήφισμά του καλεί τους βουλευτές των κομμάτων να αντιδράσουν έμπρακτα στο εκτρωματικό, όπως το χαρακτηρίζει, νομοσχέδιο. Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καλεί την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη της τις αντιδράσεις των εργαζομένων και να σταματήσει τη συνέχιση της πολιτικής της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ