Κυριακή 19 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μήνυμα απ' τη Λάρισα

Του Μ. ΜΕΡΑΚΛΗ

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των ιδιοκτητών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Λάρισα. Στον κινηματογράφο "Γαλαξίας". Η συγκέντρωση ήταν κατά τους δημοσιογράφους "θυελλώδης". Πραγματικά οι σκηνές που είδα στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων το επιβεβαίωναν.

Στη συγκέντρωση πήγε και μίλησε ο υφυπουργός εργασίας κ. Γ. Αδαμόπουλος. Και αποδοκιμάστηκε με πρωτοφανή, θα έλεγα, ένταση. Υστερα μίλησε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ν. Κατσαρός, εκ μέρους της ΝΔ. Ανάλογα αποδοκιμάστηκε και αυτός.

Το περιστατικό θα μπορούσε να αποδειχθεί πως είναι εξαιρετικά σημαντικό, - σχεδόν ένας σταθερός, - όσον αφορά τη στάση των πολιτών απέναντι στην πολιτική εξουσία, η οποία με αλλεπάλληλες μεταμφιέσεις παρουσιάζεται άλλοτε άλλη. Ενώ είναι η ίδια. Κατορθώνει εντούτοις να πείθει το πιο μεγάλο μέρος των πολιτών, πως τα διαφορετικά προσωπεία που φοράει είναι και διαφορετικά πρόσωπα. Προχθές οι ασυγκράτητα οργισμένοι πολίτες, με τις φωνές τους, τις χειρονομίες τους, με την ενεργητική απόγνωσή τους έδειχναν πως είχαν επιτέλους καταλάβει. Είχαν ανακαλύψει το ένα και μοναδικό πρόσωπο πίσω από τα πολλά και εναλλασσόμενα προσωπεία. Και ήταν σαν να ήθελαν να τραβήξουν και να σκίσουν τις μάσκες.

Θέλω να πιστεύω πως η εκδήλωση αυτή δεν ήταν μια έκρηξη στιγμιαία, μια αυθόρμητη κίνηση δίχως συνέχεια. Φανέρωνε μιαν ολοένα σοβαρότερη και βαθύτερη συνειδητοποίηση του γεγονότος, πως ένα παιχνίδι απατηλό παίζεται εις βάρος του λαού. Ο καιρός θα δείξει. Οι εκλογές θα έλθουν, ίσως πιο γρήγορα απ' ό,τι προβλέπεται. Οι μάσκες θα φορεθούν με μεγαλύτερη όρεξη, ο ενιαίος θίασος θα επιδιώξει να υποδυθεί με πιο μεγάλη πειστικότητα τις διαφορές και τις συγκρούσεις ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και τα προγράμματά τους. Το ίδιο θα κάνουν και οι κομπάρσοι. Ο Συνασπισμός και η Πολιτική Ανοιξη. Στο άρμα του ΠΑΣΟΚ ο πρώτος, της ΝΔ η δεύτερη θ' αποτελέσουν τις δύο "συνωρίδες", όπως έλεγαν οι Αρχαίοι. Κι ακόμα δεν αποκλείεται, ώσπου να πάμε στις εκλογές, να έχουμε και κάποιες αλλαγές στην παράσταση, να φορεθούν κι άλλες μάσκες, που να παριστάνουν την "ανανέωση" και την "αναγέννηση" και τον "εκσυγχρονισμό" και άλλα τέτοια.

Οι πολίτες, που δείχνουν πως άρχισαν να καταλαβαίνουν για τι ακριβώς πρόκειται, θα πρέπει τότε να κοιτάξουν πίσω από την ποικιλία των προσωπείων. Ενα υστερόγραφο εξάλλου στην είδηση από τη Λάρισα δείχνει πως θα πρέπει να πράξουν το ξεμασκάρεμα. Αντίθετα προς τις αποδοκιμασίες προς τον κ. υφυπουργό και τον κ. αντιπρόεδρο της Βουλής, έλεγε η είδηση, οι συγκεντρωμένοι επευφήμησαν το βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ