Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανοχή στους φορομπήχτες;

Εχει γίνει η "συνήθης"... αποκάλυψη των τελευταίων δεκαετιών, με αποτέλεσμα να εθίζονται όλοι και να την αντιμετωπίζουν ως κάτι φυσιολογικό, αν όχι μοιραίο. Κι όμως πρόκειται για "αποκάλυψη", που δείχνει περισσότερο από κάθε άλλη τη σκληρή ταξική πραγματικότητα.

Ο λόγος για τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα κάθε χρόνο από τις κυβερνήσεις - σε στιγμή που υπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες - για τη φορολογία εισοδημάτων.

Από την επεξεργασία των στοιχείων που δημοσίευσε χτες ο "Ρ" προκύπτει ότι σε κάθε 100 δραχμές εισόδημα που δηλώθηκε στην Εφορία, οι εμποροβιομήχανοι κατέχουν τη... λεόντειο μερίδα του 13,50, ενώ οι μισθωτοί και συνταξιούχοι καταβάλλουν πάνω από 72 δραχμές.

Είναι όμως καιρός οι εργαζόμενοι να πάψουν να θεωρούν ως "φυσικό νόμο" την κραυγαλέα αυτή κοινωνική αδικία, που διευρύνει το κοινωνικό χάσμα.

Από τις κυβερνήσεις - εκφραστές των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας δεν έχουν να περιμένουν παρά μόνο χειροτέρευση της κατάστασής τους, ταυτόχρονα με τη θεαματική βελτίωση των κερδών του κεφαλαίου.

Είναι καιρός λοιπόν να πάψουν να νομιμοποιούν και με την ψήφο τους αυτή την ανάλγητη φορομπηχτική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ