Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εξώδικη προειδοποίηση

Να σταματήσει την καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας των οδηγών λεωφορείων - που εγκυμονεί κινδύνους για εργαζόμενους και επιβάτες - καλείται ο πρόεδρος της ΕΘΕΛ ΑΕ με εξώδικο που του απέστειλαν στελέχη της ΔΑΣ-ΟΑΣΑ

Προειδοποίηση, προς τον πρόεδρο της ΕΘΕΛ ΑΕ, Ι. Τσούφτη,να σταματήσει την καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας των οδηγών λεωφορείων, απευθύνουν μεεξώδικό τους τέσσερα στελέχη της ΔΑΣ, οι Χρ. Σταμούλος,Γ. Μαστραγγελής,Ναπ. Κωστής και Α. Βλασσίδης.Διαφορετικά - τονίζουν -θα προβούν σε κάθε νόμιμο μέσο "στα πλαίσια του γενικότερου συνδικαλιστικού αγώνα των εργαζομένων".

Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι το ωράριο καταστρατηγείται σε μόνιμη βάση και οι οδηγοί αναγκάζονται να δουλεύουν από 8 μέχρι και 9 - 10 ώρες καθημερινά, κατά παράβαση της σύμβασης εργασίας, η οποία προβλέπει ωράριο μικρότερο των 8 ωρών και 30λεπτο διάλειμμα.

Σημειώνουν, επίσης, ότι στόχος της καταστρατήγησης είναι η κατάργηση, στην πράξη, του πενθήμερου,ενώ ταυτόχρονα σπαταλούνται δεκάδες εκατομμύρια δραχμές σε υπερωρίες αντί να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις. Η προσπάθεια της ΕΘΕΛ να διεκπεραιώσει το σύνολο των δρομολογίων με 3.000 περίπου οδηγούς χαρακτηρίζεται στο εξώδικο και αδύνατη, αλλά και επικίνδυνη για την ασφάλεια των οδηγών και του επιβατικού κοινού.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ επισημαίνουν ακόμα ότι λείπουν οι μελέτες για τη συγκοινωνία και οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται, γιατί δεν αναπτύσσονται αξονικά τα δρομολόγια της ΕΘΕΛ,ενώ λείπει η προετοιμασία της Επιχείρησης για τη νέα διάταξή της στο συγκοινωνιακό σχεδιασμό, με δεδομένη την κατασκευή των έργων του ΜΕΤΡΟ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΕΘΕΛ έχει επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις και χρηματικά πρόστιμα σε οδηγούς που αρνήθηκαν την καταστρατήγηση του ωραρίου τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ