Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΚ
Μέτωπο για τον εκδημοκρατισμό

Συνεχίζει να σιωπά και να καλύπτει τη νοθεία στην ΠΝΟ η ΓΣΕΕ

Η συγκρότηση από τους ναυτεργάτες ενός μετώπου πάλης με αίτημα τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος,θα δώσει και την κατάλληλη απάντηση στις μεθοδεύσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας εφοπλιστών και των φερέφωνών τους στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία,με σκοπό τη νόθευση του 28ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ και την παραχάραξη της θέλησης των εργαζομένων.

Αυτό επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση.Παράλληλα, η παράταξη σημειώνει ότι στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ επιβεβαιώθηκαν και τα παντρολογήματα μεταξύ των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ οι επικεφαλής των οποίων, με πραξικοπηματικές διαδικασίες "όρισαν" από κοινού τους νόθους αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ.Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ, με ευθύνη της πλειοψηφίας της διοίκησης, εξακολουθεί συγκαλύπτει τη νοθεία, αλλά και την ωμή παρέμβαση του υπουργού Γ. Κατσιφάρα στα εσωτερικά της. Ακριβώς 10 μέρες έχουν περάσει από την ημέρα κατάθεσης της πειρατικής τροπολογίας που σύνταξε ο Γ. Κατσιφάρας για να νομιμοποιήσει τις διαδικασίες "ορισμού" των αντιπροσώπων της ΠΝΟ και η ΓΣΕΕ δεν έχει πάρει ακόμα θέση!

Η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση, "δείχνοντας" τις αιτίες που βρίσκονται πίσω από τις διαδικασίες νόθευσης του συνεδρίου, σημειώνει: "Το Συνέδριο της ΓΣΕΕ γίνεται σε μια περίοδο όπου όλες οι κατακτήσεις των εργαζομένων υπονομεύονται. Η Ευρωπαϊκή προοπτική - συνεχίζει - και η εφαρμογή της "Λευκής Βίβλου" αποτελούν φενάκη για τους εργαζόμενους στη στεριά και τη θάλασσα. Οι πολιτικές και συνδικαλιστικές παρατάξεις που αποδέχονται και στηρίζουν αυτή την ευρωπαϊκή προοπτική διαπράττουν έγκλημα ιστορικής σημασίας". Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "ΣΥΝ" έχουν αναλάβει εργολαβικά να στηρίξουν αυτές τις επιλογές και στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. "Επιχειρούν με κάθε μέσο (εξαγορές - νοθείες) να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς σε όλες τις βαθμίδες του συνδικαλιστικού κινήματος συγκροτώντας μέτωπο ενάντια στις ταξικές δυνάμεις της ΕΣΑΚ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ