Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταπατούν κάθε δικαίωμα
  • Στο Σουφλί, τη Δράμα και την Κομοτηνή επιχειρήσεις ιματισμού καταπατούν κάθε εργασιακό δικαίωμα με την ανοχή των Επιθεωρήσεων Εργασίας
  • Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, για να ληφθούν μέτρα

Τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών για επιχειρήσεις ιματισμού στο Σουφλί, τη Δράμα και την Κομοτηνή που παραβιάζουν κάθε εργατικό δικαίωμα με την ανοχή των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, μετέφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Κατσαρός και Δ. Κουμπούρης,με ερώτησή τους προς τον Γ. Σκουλαρίκη.

Ειδικότερα οι βουλευτές αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων ιματισμού "ΚΑΒΑΖΗΣ" στο Σουφλί και "MAS FASHION" στη Δράμα και Κομοτηνή, έχουν προχωρήσει στην καταπάτηση κάθε εργατικού δικαιώματος.

Στην "ΚΑΒΑΖΗΣ" έχει καταργηθεί η κάρτα εργασίας και έχει αντικατασταθεί από την κάρτα παραγωγής που οδηγεί κατ' ευθείαν στην εφαρμογή του ελαστικού ωραρίου με "θύμα" το 8ωρο. Στο στόχαστρο της επιχείρησης βρίσκονται και οι γονικές άδειες, ενώ οι συνδικαλιστικές απαγορεύονται πλήρως. Η φράση "καλά κάνει ο εργοδότης" είναι η στερεότυπη απάντηση που εισπράττουν οι εργαζόμενοι κάθε φορά που κάνουν καταγγελίες στον επόπτη εργασίας κ. Καραβασίλη,του οποίου η στάση - όπως και της Επιθεώρησης Εργασίας Διδυμότειχου - είναι προκλητική υπέρ της εργοδοσίας.

Στη Δράμα η επιχείρηση "MAS FASHION" έχει ανατρέψει εντελώς τις εργασιακές σχέσεις και επιβάλλει ελαστικό ωράριο, προκαλώντας στους 120 εργαζόμενους άγχος για το αυριανό μεροκάματο.

Στην Κομοτηνή παλιννοστούντες Πόντιοι, που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή, πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης δουλεύοντας, χωρίς ασφάλιση, για 2.000 δραχμές μεροκάματο σε επιχειρήσεις φασόν.

"Ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει:

Για όλες τις αντεργατικές ενέργειες των παραπάνω επώνυμων εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων;

Για να παίζουν το ρόλο τους οι Επιθεωρήσεις Εργασίας και να προστατεύουν τους εργαζόμενους από τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών";


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ