Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Φαινόμενα σήψης καταγγέλλει η ΤΕ της ΕΣΑΚ

Καλούνται οι εργαζόμενοι να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της ανασύνταξης ενός ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος

Φαινόμενα αποσύνθεσης του συνδικαλιστικού κινήματος, αδράνειας και διάλυσης σωματείων, αλλά και συνειδητές προσπάθειες στελεχών του ΠΑΣΟΚ για αποπροσανατολισμό του κινήματος και ευθυγράμμισή του με τις κυβερνητικές επιλογές,διαπιστώνει σε ανακοίνωσή της, η Τοπική Επιτροπή της ΕΣΑΚ Ηρακλείου Κρήτης,που συνεδρίασε για να εξετάσει την κατάσταση στο Εργατικό Κέντρο και την πορεία του κινήματος στο νομό.

Η ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση του ταξικού αγώνα στα χέρια τους, ενάντια στις επιλογές των Βρυξελλών και απευθυνόμενη στην πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ, ρωτά ποιος ευθύνεται για τις ατασθαλίες στο Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Λιμενεργατών και γιατί απέφυγε - η πλειοψηφία - να υπερασπιστεί τους 4 λιμενεργάτες, που άδικα τους επιβλήθηκε εξάμηνη στέρηση της εργασίας τους.

Εκφράζει, επίσης, την ανησυχία της και σημειώνει ότι τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης προχωρούν σε "ανώδυνες και επιδερμικές φραστικές αντιπαραθέσεις", χωρίς να έρχονται σε ουσιαστική ρήξη με την πολιτική της κυβέρνησης, προκειμένου να ρίξουν "στάχτη στα μάτια" των εργαζομένων. Σημειώνει ακόμα πως η επιλογή του ΠΑΣΟΚ για την Προεδρία της Δημοκρατίας φανερώνει και τυπικά τη δεξιά πολιτική του, πως η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα της χώρας και προχωρά στην εφαρμογή όλο και πιο αντιλαϊκών - αντιαναπτυξιακών μέτρων, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Τονίζει, επίσης, ότι το Εργατικό Κέντρο μετατρέπεται σε πεδίο κυβερνητικού συνδικαλισμού και μηχανισμό εξυπηρέτησης προσωπικών και κομματικών συμφερόντων, με ευθύνη των δυνάμεων της πλειοψηφίας.

"Την παράταξη της ΕΣΑΚ - συνεχίζει η ανακοίνωση - λίγο την ενδιαφέρουν οι ενδοπαραταξιακές αντιθέσεις της ΠΑΣΚΕ, η παραίτηση του αντιπροέδρου της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και οι όποιες τριβές μπορούν να επικρατήσουν στο χώρο αυτό, προκειμένου ο καθένας για δικούς του λόγους να επωφεληθεί της κατάστασης" και καταλήγει ότι θα μείνει πιστή στις αρχές της ταξικής πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ