Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΧΙ στη συρρίκνωση...

Την επίθεση σε κατακτήσεις των εργαζομένων, στην Τράπεζα της Ελλάδος, καταγγέλλουν οι παρατάξεις ΠΑΣ - ΕΣΑΚ

Τις επιθέσεις - έξω από κάθε ηθική και δεοντολογία - που δέχονται από τις υπόλοιπες παρατάξεις, στη διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος,καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι ΠΑΣ - ΕΣΑΚ, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να καμφθούν τη στιγμή που, η διοίκηση της τράπεζας, υπονομεύει τις κατακτήσεις των εργαζομένων χωρίς να συναντά την αντίσταση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Συλλόγου Υπαλλήλων.

Οι ΠΑΣ - ΕΣΑΚ αναφέρονται ειδικότερα στο πρόγραμμα "εθελούσιας" εξόδου 650 υπαλλήλων, που η τράπεζα προωθεί, χωρίς να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία. Επίσης, στην αποδοχή της κατάργησης της αυτονομίας του μετοχικού και του ταμείου αυτασφάλειας, στις εξελίξεις στο Μηχανογραφικό Κέντρο και τον κίνδυνο να ιδιωτικοποιηθούν λειτουργίες του, στη μείωση της εργοδοτικής εισφοράς για το εφάπαξ και στη μη καταβολή προκαταβολής, όπως ορίζει ομόφωνη απόφαση του Ταμείου από το 1992.

Οι δυο παρατάξεις αναφέρονται και στην ανάγκη επέκτασης της εξειδικευμένης επιδοματικής πολιτικής σε όλες τις Διευθύνσεις και τα υποκαταστήματα της Τράπεζας, ενάντια στις επιδιώξεις της διοίκησης της τράπεζας για κατάργηση και συγχώνευση επιδομάτων, επιδιώξεις που τις αποδέχονται και οι εκπρόσωποι του συλλόγου στη σχετική επιτροπή.

Προσθέτουν ακόμα ότι ενόψει των αρχαιρεσιών στο σύλλογο όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους "έχουν μπει στο εκλογικό μαγειρείο" και κάποιοι θα ζητήσουν την ψήφο τους, τη σιωπή τους και τη συναίνεσή τους στη συρρίκνωση της τράπεζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ